Šport > Nogomet
27 ogledov

Robert Prosinečki – legenda

Robert Prosinečki
1/8
Reuters
Danes ob 18.00 se bosta na stadionu Stožice pomerila stara rivala iz jugoslovanske lige, ljubljanska Olimpija in beograjska Crvena zvezda; njen trener je legendarni Hrvat, Robert Prosinečki. Spodaj si lahko ogledate nekaj prizorov iz njegove bogate kariere.

Robert Prosinečki je bil v svoji karieri udeleženec že mnogih pomembnih tekem, tako da mu današnja prijateljska preizkušnja med Olimpijo in njegovo Crveno zvezdo najbrž ne bo pretirano dvignila krvnega tlaka.

S Crveno zvezdo je osvojil evropski naslov, s Croatio (Dinamo Zagreb) je kraljeval v hrvaškem nogometnem prostoru, bil je član velikih rivalov Real Madrida in Barcelone, navduševal je v dresu "ognjenih", preizkusil pa se je tudi v dresu ljubljanske Olimpije.

Po koncu igralske kariere se je posvetil trenerskemu poklicu, bil je v strokovnem štabu hrvaškega selektorja Slavena Bilića, pred lansko sezono pa je bil imenovan za glavnega trenerja Crvene zvezde.

Danes se vrača v Ljubljano, kjer ga gotovo čaka topel sprejem občinstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.