Šport > Nogomet
12 ogledov

Robin van Persie je novi Eric Cantona

van persie manchester united Reuters
Bralci spletnega portala goal.com so Robina van Persieja, ki je v začetku letošnje sezone okrepil Manchester United, proglasili za naslednika legendarnega Erica Cantonaja. Nizozemec nadaljuje z odličnimi predstavmi v dresu rdečih vragov.

Robin van Persie se je v kratkem času pri Manchester Unitedu že proslavil kot eden najbolj nevarnih nogometašev pod taktirko Alexa Fergusona. Nizozemec je v sedmih nastopih zabil že sedem golov, zadnja dva na tekmi Lige prvakov proti Cluju, kjer je United zaostajal z 1:0, Van Persie pa se je z goloma v 29. in 49. minuti še enkrat izkazal za odlično naložbo poletnega prestopnega roka.

Paul Scholes, poslovilna tekma, Eric Cantona, Alex Ferguson | Avtor: Reuters Reuters
''Robin je tisto, kar nam je manjkalo zadnjih nekaj let. Potrebovali smo dovršenega igralca. Imeli smo že več takšnih nogometašev, začenši z Ericom Cantonajem,'' je po podpisu pogodbe z Nizozemcem povedal Alex Ferguson. V anketi portala goal.com kar 60.4% bralcev meni, da bo Van Persie pri Unitedu dosegel podoben status, kot ga ima Cantona. Medtem pa je 39.4% bralcev prepričanih, da 29-letnik ne bo ponovil uspehov legendarnega rdečega vraga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.