Šport > Nogomet
15 ogledov

Rodgers nad sodnika: Kje naj začnem?

brendan rodgers Reuters
Trener Liverpoola Brendan Rodgers je po porazu proti Manchester Cityju (1:2) ostro napadel glavnega sodnika Leeja Masona in njegovo delo označil za ''grozno''.

Manchester City je v 18. krogu angleške Premier League pred domačimi gledalci na stadionu Etihad premagal Liverpool (2:1). Sinjemodri so s tem pomagali Arsenalu, ki je v gosteh premagal West Ham United (3:1), da se ponovno zavihti na prvo mesto ligaške lestvice.

Na tekmi Cityja in Liverpoola je v 24. minuti zadel Philippe Coutinho, nato pa sta Vincent Kompany v 31. in Álvaro Negredo v 45. minuti zrežirala preobrat. Pred prvim golom Coutinha je delilec pravice napačno dosodil nedovoljen položaj Raheemu Sterlingu, prav tako pa se ni odzval na pozive gostujoče ekipe, ki je v drugem polčasu dvakrat zahtevala najstrožjo kazen zaradi prekrškov nad Luisom Suárezom.

''Če delaš na takšni ravni ...''

Trener Liverpoola Brendan Rodgers je bil po tekmi zgrožen nad kakovostjo sojenja. ''Kje naj začnem? Nobena odločitev ni bila v naš prid. Če delaš na takšni ravni, moraš sprejemati pravilne odločitev. In ta sploh ni bila težka,'' je napačno dosojeni prepovedani položaj komentiral Rodgers.

''Povsem pravočasno je odtekel, nato pa mu dosodijo prepovedan položaj, ko gre za igro ena na ena. To so pomembni trenutku v pomembnih tekmah. Bil je še en incident, ko Suárez ni dobil prostega strelu po prekršku Joleona Lescotta. Konec koncev bi bila to lahko enajstmetrovka. Zelo sem ponosen na igralce. Mislim, da so bili izjemni, in to brez pomoči sodnikov,'' je dejal severnoirski strateg.

Rodgers razloge za poraz nerad pripisuje sodnikom, ki pa tokrat niso bili dorasli takšni ravni. ''Nočem, da to zasenči predstavo moje ekipe. Nikoli ne govorim o sodnikih, saj se tega najraje izogibam, vendar moram zaščititi svoje igralce. Sodniki delajo napake, a takšne napake se na tej ravni ne bi smele dogajati. To je pomembna tekma,'' je sklenil 40-letnik.

Sodniška napaka pri prodoru Raheema Sterlinga:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.