Šport > Nogomet
40 ogledov

Rodolfo Vanoli prevzel Koper

Olimpija Koper Mavrič Rožič Denis Popović Saša Despot
V slovenskem prvoligaši iz Kopra so sporočili, da je trenerski stolček zasedel Rodolfo Vanoli. Italijan, ki je s klubom podpisal dveletno pogodbo, bo zmanenjal Milivoja Bračuna, ki so ga odslovili zaradi slabih predstav v slovenski prvi ligi.

Potem ko je vodstvo koprskega nogometnega prvoligaša odstavilo glavnega trenerja Milivoja Bračuna, je za novega imenovalo 49-letnega Italijana Rodolfa Vanolija, ki je z Luko Koprom podpisal dveletno pogodbo. Pri kanarčkih mu bodo pomagali Novica Nikčevič, trener vratarjev Željko Maksič in kondicijski trener Fabio Fiore, so še sporočili iz Kopra.

Italijanski strokovnjak je nazadnje opravljal vlogo športnega direktorja pri sofijskem CSKA. Vanoli je bil lani reden gost Bonifike, kjer je tekme spremljal v vlogi oglednika italijanskega prvoligaša Udineseja.

Milivoj Bračun Inter Koper | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"V Koper sem prišel, ker verjamem v to ekipo in sem prepričan, da sodimo najmanj med tri najboljša moštva v prvi ligi," je dejal Vanoli, ki je z ekipo že opravil prvi trening, in dodal: "Nekatere igralce že poznam, druge bom kmalu spoznal. Jezikovnih ovir ne bo težko premostiti. V slačilnici CSKA so igralci govorili sedem različnih jezikov, a na igrišču govori le eden. Konec koncev pa nekaj fantov govori in razume italijansko, tako da težav ne bo."

Vanoli je v preteklosti vodil italijanski drugoligaški klub Arezzo, švicarski prvoligaški klub Lugano (2005/06) in tamkajšnjega drugoligaša Mendrisija. V Italiji se je kalil v nižjih ligah, tri sezone pa je treniral mladinsko ekipo Udineseja, od koder je s seboj pripeljal tudi kondicijskega trenerja Fioreja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.