Šport > Nogomet
5785 ogledov

Ronaldo ministra postavil na laž, ta odgovarja: "Ne bodi aroganten!"

cristiiano ronaldo Epa
Napadalec Juventusa Cristiano Ronaldo je na bojni nogi z italijanskim ministrom za šport.

Cristiano Ronaldo se je znašel v vojni besed z italijanskim politikom, ki mu očita kršitev protokola v zvezi z njegovo vrnitvijo v Torino, potem ko je bil med reprezentančno akcijo pozitiven na koronavirus.

Kljub potrjeni okužbi se je napadalec Juventusa lahko vrnil v Italijo s posebnim zdravniškim poletom. Trenutno je v karanteni za zidovi njegovega luskuznega doma.

cristiano ronaldo COVID-19 Šport Ronaldo se je javil iz karantene, to vam sporoča

Cristiano Ronaldo | Avtor: facebook facebook

Po besedah italijanskega ministra za šport Vincenza Spadafore je Ronaldo z odhodom v domovino in vrnitvijo v Italijo kršil protokol, ker za to ni imel ustreznih dovoljenj zdravniške stroke.

Portugalec prav tako ni upošteval odrejene karantene, v kateri bi morali zaradih dveh pozitivnih primerov ostati vsi nogometaši stare dame.

cristiano ronaldo Kršil odlok Šport Ronaldo zabredel v težave, grozijo mu sankcije

juventus | Avtor: Epa Epa
Več zvezdnikov Juventusa vključno z Ronaldom je še pred iztekom predvidene izolacije zapustilo hotel in se odpravilo v domovino, kjer so se pridružili reprezentančnim kolegom.

Ronaldo obtožbe italijanskega političnega vrha zanika. "Ves čas sem doma, nabiram sončne žarke in čakam, da mine dan. Moja družina se nahaja v drugem nadstropju, tako da nismo v stikih. Spoštujem protokole. Nisem jih prekršil, kot trdijo nekateri. To je laž. Vrnil sem se lahko, ker smo z ekipo zadostili vsem postopkom. Z nikomer nisem bil v stikih, tudi v Torinu ne," je zatrdil 35-letnik.

Spadafora te obrazložitve ni sprejel. "Nogometne sposobnosti še ne pomenijo pravice do arogantnega in nespoštljivega vedenja ter laganja institucijam. Bolj slaven je človek, bolj bi moral razmisliti, preden spregovori. O tem nimam namena razglabljati v nedogled. Ponavljam, kar sem že povedal glede odhoda iz hotela. Nimam več kaj dodati. Vsem želim hitro okrevanje," je povedal minister.

Odzval se je tudi predsednik Juventusa Andrea Agnelli, ki se je oddaljil od nogometaša in poudaril, da klub ne more biti odgovoren za njegova dejanja. "Ko igralec zapusti naše prostore, je prost državljan. Če ga ujamejo pri vožnji z 240 km/h, jaz nisem pravi naslov za dodatna pojasnila. Juventus je upošteval vse protokole. Ne vem, ali je Ronaldo kršil zakon. Nogometašem smo povedali, da lahko samoizolacijo prestajajo doma. Kdor je odšel, je s tem postal prost državljan," meni predsednik aktualnega italijanskega prvaka.

cristiano ronaldo Božji odposlanec Šport "Ronaldo bo prebudil svet, koronavirus je velika prevara"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.