Šport > Nogomet
17 ogledov

Ronaldo: "Boljši sem od Messija“

Lionel Messi in Cristiano Ronaldo Žurnal24 main
Portugalec v dresu Real Madria Cristiano Ronaldo je skromno izjavil, da je trenutno boljši nogometaš kot prvi strelec španskega prvenstva Lionel Messi, ki je za Barcelono v prvenstvu zabil 50 golov, štiri več od Ronalda.

"Ni mi všeč, če me s kom primerjajo. Nekateri pravijo, da sem boljši, drugi, da sem slabši. Sam menim, da sem trenutno boljši od Messija," je dejal Ronaldo, ki je v španskem prvenstvu za prvo krono z Real Madridom zabil 46 golov.

CR pravi, da ga je zaradi različnega sloga igre težko primerjati z Messijem. "To je tako, kot bi primerjali ferrari in porsche," je za CNN World dejal Ronaldo in dodal, da svojega rivala spoštuje. "To je bila verjetno za oba najboljša sezona v karieri. Oba sva podrla osebna rekorda po številu golov. Rivalstvo naju sili, da sva še boljša, prav zato sta Barcelona in Real najboljša kluba na svetu," še pravi Portugalec.

Sedemindvajseletnik je prepričan, da je z devetimi točkami naskoka njegova ekipa v letošji sezoni pokazala boljšo predstavo kot Barcelona. ''Pred mesecem dni smo tam zabeležili zmago z 2:1. Tega nihče ne naredi, ker je resnično težko. Zato smo si zaslužili naslov. V tem trenutku smo boljši kot oni, vendar jih izredno spoštujemo, saj so odlična ekipa,'' je povedal Portugalec, ki naslov v ''najmočnejši ligi v Evropi'' smatra za največji dosežek, odkar se je pridružil Real Madridu.

Kar nekaj pohvalnih besed je namenil na račun stratega Joseja Mourinha, ki naj bi bil velik šaljivec. ''Na treningu se povsem spremeni, tam je resen in profesionalen. Zato je tudi osvojil toliko naslovov. Najboljši je v tem, kar počne - taktika, vse kar je povezano z igralci, motivacijo. Slavil je v vsaki državi, kjer je vodil ekipo in to je noro.'' Ronaldo je razkril tudi svoj pogled na nocojšnji obračun sklepnega dejanja Lige prvakov: ''Morda veliko ljudi misli, da bo Bayern zlahka slavil, toda jaz menim drugače. Ne pozabimo, da je Chelsea izločila Barcelono, kar ni lahko naloga. Na nikogar ne bi stavil, a Chelsea je močna in Bayern ima močno ekipo. Dobra tekma bo.''

Komentarjev 3
  • Peter Jagrič 22:08 02.junij 2012.

    Ronaldo prepotentni niti najboljsi v evropi niste kaj sele na svetu. Chelsea in Bayern sta najboljši ekipi v evropi!

  • axl 13:34 18.maj 2012.

    Sedaj ste pa že vsi malo dolgočasni s tema dvem drekačoma.

  • bla_blabla 12:41 18.maj 2012.

    bla bla bla kristina