Šport > Nogomet
28 ogledov

Ronaldo oznanil, da želi zapustiti Real

ronaldo real granada EPA
Cristiano Ronaldo je predsedniku madridskega Reala Florentinu Perezu razkril, da si želi oditi iz Madrida. Razlog naj bi bili slabi odnosi v slačilnici, tisti bolj zlobni pa zatrjujejo, da je Portugalec užaljen, ker ni dobil nagrade za najboljšega nogometaša.

Cristiano Ronaldo je na tekmi Real Madrida in Granade dosegel dva zadetka, vendar ju ni proslavljal. ''Žalosten sem in v klubu vedo, zakaj,'' je po tekmi razkril Portugalec, ki bo državni reprezentanci pomagal na dveh kvalifikacijskih tekmah za svetovno prvenstvo. Čeprav se je na tekmi tretjega kola španske lige lažje poškodoval, Ronaldo upa, da bo nared za tekmi s Portugalsko. ''Nisem povsem v redu. Čez nekaj dni bom videl, ali bo kaj bolje, saj si želim igrati na teh pomembnih tekmah za Portugalsko,'' je povedal zvezdnik madridskega Reala.

florentino perez real madrid | Avtor: EPA EPA
Ronaldo naj bi se že sestal s predsednikom Florentinom Perezom in mu na štiri oči zaupal, da si želi zapustiti Real. Portugalec je v slabih odnosih z nekaterimi nogometaši in si kariere ne želi nadaljevati v Madridu, če se stvari ne bodo obrnile na bolje.

ronaldo real granada | Avtor: EPA EPA
Neuradno se govori, da naj bi se Ronaldo zbližal s Fabiem Coentraom, medtem ko se je njegov odnos z Marcelom močno ohladil. Prav Marcelo je bil poleg Pepeja eden njegovih najboljših prijateljev v slačilnici. Ronalda naj bi razjezilo, ker je Marcelo javno oznanil, da si nagrado za najboljšega nogometaša zasluži Iker Casillas, ki se prav tako naj ne bi razumel s Portugalcem, čeprav Ronaldo to zanika.

V zadnjih tednih so s klubom podaljšali Alvaro Arbeloa, Angel Di Marida, Raul Albiol, medtem ko prvi zvezdnik ekipe ni dobil ponudbe za podaljšanje pogodbe. Stara se mu izteče leta 2015 in glede na to, da Ronaldo letno zasluži 10 milijonov evrov, so v klubu prepričani, da razlog za njegovo nezadovoljstvo nikakor ni finanče narave.

Jorge Mendes: ''Izjava me ni presenetila''

Medijske stolpce vztrajno polnijo govorice o odhodu Ronalda iz vrst madridskega Reala, ki jih je sprožil nogometaš sam. Oglasil se je njegov agent Jorge Mendes, ki je povedal, da je seznanjem z razlogi za nezadovoljstvo Portugalca:

''Zaradi navedb nekaterih medijev, da sem bil presenečen nad izjavo Cristiano Ronalda, želim povedal sledeče: Prvič, izjave Ronalda temeljijo na razlogih, ki so meni dobro poznani. Ali jih bo razkril ali ne, je njegova odločitev. Drugič, izjave me nikakor niso presenetile ali razjezile. Ronaldo se bo lahko vedno zanesel name in mojo solidarnost,'' je sporočil Mendes.

Kaká: ''Ronaldo ima našo podporo''

S svojim položajem v Madridu prav tako ni zadovoljen Kaká, ki je že izrazil podporo ekipnemu kolegu. ''Cristiano je ključni igralec Reala in ve, da ima popolno podporo ekipe,'' je povedal Brazilec in dodal: ''Najbolj pomembno je, da se počuti dobro in je zadovoljen, ker je za nas zelo pomemben. Vsi ga podpiramo.''

Nekdanji zvezdnik Milana, ki v Madridu nikoli ni zablestel v polnem sijaju, je bil v zadnjih mesecih stalna tarča govoric o prestopu, vendar je ostal v španski prestolnici. ''Motivira me, da sem del ekipe, in pripravljen bom, ko bo potrebno. Ljudje na ulicah mi govorijo, da me pričakujejo na igrišču, in vesel sem, da imam podporo oboževalcev, ki so vedno lepo ravnali z mano,'' je povedal Kaká.

kaka trening real madrid | Avtor: EPA EPA
V intervjuju za brazilski časopis je nogometaš Reala razkril, da ni prejel nobene ponudbe PSG-ja in Milana, zanj so se zanimali le na Kitajskem. ''Ne želim biti v breme, a ponudb ni bilo,'' je povedal Kaká, ki se je zato odločil, da ostane v Madridu. ''Ne pričakujem, da se bom takoj vrnil v ekipo. Želim se boriti za mesto. Občutek imam, kot da pri tridesetih začenjam znova, potem ko sem osvojil vse,'' je povedal Brazilec, ki je v dobrih odnosih s Joséjem Mourinhom. ''Imava profesionalen in spoštljiv odnos. Dejstvo je, da ima več zaupanja v druge nogometaše, zato dobijo priložnost pred mano,'' je zaključil 30-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.