Šport > Nogomet
18 ogledov

Ronaldo razmišlja o bojkotu Zlate žoge

Cristiano Ronaldo Khedira Marcelo Real Madrid Sevilla salutiranje Reuters
Cristiano Ronaldo naj bi razmišljal o bojkotu vseh dogodkov Fife, ki ji predseduje Sepp Blatter, ki je prejšnji teden nespametno užalil Portugalca.

Gotovo veste že vse o ponesrečenem nastopu Seppa Blatterja v Oxfordu, ko se je Švicar ponorčeval iz Cristiana Ronalda in ob tem še obelodanil, da preferira Lea Messija.

Španski časnik AS medtem poroča, da naj bi Portugalec resno razmišljal o bojkotu vseh dogodkov v organizaciji Fife. Poleg užaljenosti naj bi bil razlog (domnevnega) bojkota dvom o poštenosti pri podeljevanju nagrade Ballon d'Or, ki jo je Messi prejel štirikrat, Ronaldo pa enkrat. 

Prva priložnost za omenjeno obliko protesta bo CR7 imel 13. januarja, ko bodo znova podeljevali Zlato žogo. Tako Messi kot Ronaldo sta med 23 izbranci, ki so še vedno v igri za prestižno nagrado.
AS dodaja še, da naj bi Real Madrid sicer nasprotoval bojkotu, a da naj bi svojega najboljšega nogomataša kljub vsemu podprl pri njegovi odločitvi.

Bo sledil zgledu Mourinha?

To sicer ne bi bilo prvič, da se član madridskega Reala ne bi udeležil slovesnosti katere od krovnih nogometnih organizacij. Tako je José Mourinho lani "zaradi obveznosti" izpustil podelitev nagrade za trenerja leta, nato pa se je fotografom pustil "ujeti" na treningu svojega sina. 

Ronaldo je že konec avgusta raje kot na podelitev nagrade za najboljšega evropskega igralca leta (v organizaciji Uefe) šel na dobrodelno prijateljsko tekmo, kjer je odigral 45 minut. Nagrado je takrat prejel Franck Ribéry, ki je prehitel Messija in Ronalda. Ob tem naj dodamo še zanimivost, da je AS tudi takrat pravilno napovedal Cristianovo odsotnost v Monte Carlu.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.