Šport > Nogomet
3665 ogledov

Ronaldo ustavil klubski avtobus, da bi osrečil hudo bolnega otroka

Print Screen
Portugalski napadalec je znova dokazal, da je športnik z veliko začetnico.

Cristiano Ronaldo in reprezentančni kolegi so se s klubskim avtobusom vračali s stadiona v Portu, kjer so opravili zadnji trening na Estadiu do Bessa pred nocojšnjim finalom lige narodov.

Ob cesti je nogometaše pričakal 11-letni Eduardo Moreira, ki je v rokah držal transparent z napisom: "Ronaldo, objemi me."

Po poročanju portugalskih medijev je Ronaldo od voznika zahteval, naj pri priči ustavi avtobus, nato pa je dečku, ki boleha za levkemijo, pričaral nepozaben spomin.

Varnostniki so dečku pomagali na avtobus, kjer se je fotografiral v družbi svojega idola, nato pa v dar prejel še njegov podpisani dres. Ronaldu je vse skupaj vzelo samo nekaj minut, mali Eduardo pa so si bo ta trenutek zapomnil za celo življenje.

Mlademu ljubitelju nogometa so krvnega raka diagnosticirali pri enem letu, pri dveh pa je prvič prestal presaditev kostnega mozga. Bitko z zahrbtno boleznijo bije že deset let.

Portugalsko reprezentanco nocoj ob 20.45 čaka finale lige narodov z Nizozemsko. Aktualni evropski prvaki so v polfinalu s 3:1 premagali Švico. Ronaldo je dosegel hat-trick.

Komentarjev 1
  • Avatar Krško1477
    Krško1477 07:39 10.junij 2019.

    Lahko ga ljubite ali sovražite, a je človek, da samo kapo dol