Šport > Nogomet
59103 ogledov

Ronaldo zaradi 'napačnega' vedenja obsojen na 99 udarcev z bičem

Cristiano Ronaldo Profimedia
Portugalski zvezdnik je bil obsojen, ker se v javnosti ni vedel 'pravilno'.

Klub Cristiana Ronalda Al-Nassr je v azijski ligi prvakov v septembru gostoval v Teheranu, kjer se je pomeril z domačim Persepolisom, Savdijci pa so slavili z rezultatom 2:0. Sloviti Portugalec se na dvoboju sicer ni vpisal med strelce, a se je vseeno pošteno zameril nekaterim osebam v Iranu. Po poročanju številnih iranskih medijev je bil zdaj obsojen na 99 udarcev z bičem.

In kaj je zmotile iranske oblastnike? Ronaldo se je v Teheranu srečal z invalidno slikarko Fatimo, ki je sicer velika oboževalka portugalskega nogometaša. Savdijski klub je njuno srečanje delil na socialnih omrežjih in pri tem nehote spravil velezvezdnika v težave. Ronaldo je namreč med srečanjem objel in poljubil slikarko, s tem pa prekršil stroge zakone, ki veljajo v Iranu glede vedenja v javnosti. 

Portugalcu tako zdaj v primeru, da bi se vrnil v Iran, grozi 99 udarcev z bičem.

V omenjeni državi sicer že več kot leto potekajo protesti zaradi smrti Mahse Amini, ki jo je 'policija za moralo' pretepla, ker ni 'pravilno' nosila hidžab - pokrivalo za glavo, ki ga nosijo muslimanske ženske. V protestih je doslej umrlo več kot 500 oseb, aretiranih jih je bilo več kot 20 tisoč.

Med tistimi, ki so v preteklosti pokazali svoje nestrinjanje z oblastjo, so bili sicer tudi nogometaši Persepolisa. Ti so si na eni izmed tekem nadeli črne trakove ter tako izrazili podporo nekdanjemu kapetanu Hosseinu Mahiniju, ki je bil aretiran konec septembra 2022, ker je izrazil podporo protestom. Nogometaši Persepolisa so zaradi omenjenega dejanja morali 'na zagovor' na policijo.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 10
  • Hasan 15:07 09.oktober 2023.

    Jamski ljudje ampak jih bo Golob legaliziral.

  • Avatar MK_KING
    MK_KING 11:36 09.oktober 2023.

    kere zaostale budale so tej arabci. komi čakam, da dobijo v roke naše (ne dobim fukat) aktivistke, Niko, Saro, in ostale ogabne protestnice proti življenju. pejte tja protesirat kaviar socialisti

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 08:58 09.oktober 2023.

    Ne strinjam se, da bi ga zaradi tega prebičali, ker je objel žensko, strinjam pa se, da ga fajn prebičajo, ker si zaradi vedenja na splošno zasluži še več udarcev z bičem!

Sorodne novice