Šport > Nogomet
21 ogledov

Rooney bi lahko izpustil začetek sezone

wayne rooney EPA
Nogometaš Manchester Uniteda Wayne Rooney bi lahko zaradi poškodbe izpustil začetek nove sezone Premier lige.

Napadalec Wayne Rooney je zaradi poškodbe predčasno končal azijsko turnejo, na kateri je angleški nogometni velikan Manchester United. Zaradi poškodbe lože verjetno ne bo mogel igrati mesec dni, več pa bodo pokazali zdravniški pregledi v domovini.

Sedemindvajsetletni Rooney bo sedaj manjkal na prijateljskih tekmah Uniteda na Tajskem, Avstraliji, Japonski, Hongkongu in na Švedskem, vprašljiv pa je tudi njegov nastop na prvi uradni tekmi 11. avgusta na Wembleyju z Wiganom v pokalu Community Shield, tekmi med zmagovalcem premier lige in pokala FA. Prav tako še ni jasno, če bo lahko stopil na zelenico na prvi tekmi novega prvenstva v dvoboju z ekipo Swansea 17. avgusta ter na prijateljski tekmi angleške reprezentance s Škotsko 14. avgusta.

Rooney: ''Nič hujšega''

Rooney je na svojem spletnem profilu sicer zatrdil, da je izjemno dobro pripravljen in da po njegovem mnenju poškodba ni hujša. Pridružil se je številnim igralcem Uniteda, ki manjkajo na poti svoje ekipe v Aziji, med katerimi so kapetan Nemanja Vidić, Robin van Persie, David de Gea in Šinji Kagava, ki pa naj bi se ekipi pridružili nekoliko pozneje.

Razočaranje za Moyesa

''Po pričakovanjih naj bi manjkal en mesec,'' so sporočili iz tabora rdečih vragov. ''Razočarani smo. Na dan odhoda si je ob koncu treninga poškodoval tetivo, vendar smo mislili, da ne bo nič hujšega. Po dolgem poletu smo se odločili, da ga pregledamo. Ničesar ne bo tvegal. Nima smisla, da ga vlačimo naprej po svetu, zato smo ga poslali nazaj domov,'' je povedal trener David Moyes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.