Šport > Nogomet
1806 ogledov

Rožman napovedal spremembe, dva igralca že odpisana

Simon Rožman Profimedia
Maribor izgublja stik z vodilnimi Ljubljančani.

Nogometaši Maribora so v 31. krogu državnega prvenstva z 1:2 izgubili na gostovanju v Celju, ko je v 89. minuti v polno zadel mladi Ester Sokler. Novi trener Maribora Simon Rožman je tako doživel še en neprijeten udarec.

"Ne zatiskamo si oči, toda gre za specifično situacijo, ki se je kazala že prej. Energija, želja sta eno, dejansko stanje pa nekaj povsem drugega. Na vsaki tekmi dobivamo določene odgovore, žal pa nas prevečkrat individualna napaka privede do kolektivnega neuspeha. Žoga enostavno ne želi v gol, kot bi se marsikaj zarotilo proti nam," je po štajerskem derbiju dejal mladi strokovnjak.

Jan Repas SNL Šport Maribor izgublja boj za naslov, klonil pri predzadnjemu

Ta je že napovedal nekatere spremembe, v nadaljevanju tako ne bo več računal na Amirja Derviševića in Alexandruja Cretuja. "Sta del ekipe, a na njiju v prihodnje ne bom več računal. Trenutni kader lahko odgovori na zahteve v igri in na način, kako se želimo obnašati ter delovati na igrišču," je za klubsko spletno stran dejal Rožman.

Alexandru Cretu | Avtor: Profimedia Profimedia

"V kadru, ki je trenutno na voljo, smo začeli ponujati priložnost tudi mlajšim. Dobro jo izkoriščajo, bilo je prisotne dovolj energije. Žal mi je zaradi fantov, da za vložen trud niso rezultatsko nagrajeni. Smo pa se zavedali in pričakovali, da gre v tem obdobju za proces, ki bo terjal določen davek," je še dejal trener, ki je pred prihodom na klop vijoličastih vodil hrvaškega prvoligaša Rijeko.

Na prvenstveni lestvici Maribor sicer zaostaja štiri točke za Olimpijo, ki ima tudi tekmo manj.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 16:55 02.maj 2021.

    Najprej naj odstopita Rožman in Šuler .