Šport > Nogomet
36 ogledov

Ružnić: "Bačinović zanimiv Aston Villi"

Slovenija zbor reprezentanca Ptuj hotel Primus Armin Bačinović Saša Despot
Tako v italijanskih kot angleških medijih so se začeli pojavljati vse bolj jasni namigi, da je kandidat za prestop Armina Bačinovića iz Palerma tudi premierligaš, Aston Villa iz Birminghama. Ni primernejše osebe za preverbo informacije, kot je njegov zastopnik Amir Ružnić, ki nam je potrdil zanimanje, vendar se odhod skoraj gotovo ne bo zgodil januarja. "Odškodnina bo milijonska," je dodal.

"Konkretnega ni še nič, ampak vem, da ga Aston Villa spremlja. Njeni predstavniki so bili na tekmi v Vidmu. Villa išče takšen profil igralca. Vsekakor jim je zanimiv. Ni pa to edini klub, drugih ne morem razkriti. Moštva, ki jih Bačinović zanima, so pretežno iz Anglije. Vsi so premierligaši,“ nam je zagotovil Amir Ružnić, zastopnik Armina Bačinovića in Josipa Iličića, slovenskih reprezentantov v Palermu: "Armin je že izjavil, da si že od malih nog želi igrati na Otoku. Mislim, da se mu bo to prej ali slej uresničilo.“

Seveda se je težišče pogovora premaknilo k času morebitnega odhoda. Januarski prestopni rok se bliskovito bliža. "Težko bi rekel, da se bo prestop zgodil že januarja. V zadnjem času je Bačinović namreč znova začel redno igrati, utrdil je svoj status v Palermu. Sliši se smešno, ampak lažje bi bilo izvesti prestop, če ne bi igral. Interes klubov se je pojavil, ko on ni igral. Mislim, da bo januarja težko. Skoraj izključujem možnost, da se bo to zgodilo, zato pa je junija velika verjetnost,“ je prepričan primorski agent, ki pa po poklicni dolžnosti in držeč se dogovora ni mogel izdati niti približne višine odškodnine za Mariborčana.

"Tako za Bačinovića kot Iličića imamo v pogodbi zapisani točno določeni odškodnini, zneska katerih ne morem izdati, ker je takšen dogovor. Dejstvo je, da odškodnino določata tržišče in predsednik kluba. Ni pa dvoma, da bo odškodnina milijonska. V pogodbi ima določeno fiksno odškodnino, s katero lahko zapusti klub brez pogajanj, za vse drugo se bo treba pogovarjati z Mauriziem Zamparinijem,“ je še dejal Ružnić in potrdil, Iličić, podobno kot Bačinović, januarja zagotovo ne bo zapustil Palerma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.