Šport > Nogomet
18 ogledov

S solzami v očeh podpisal z Realom

Asier Illarramendi EPA
Španec Asier Illarramendi je podpisal šestletno pogodbo z Real Madridom. Beli balet je za prestop odštel 38,9 milijona evrov.

Španski nogometni velikan Real iz Madrida je sporočil, da je podpisal pogodbo z mladim vezistom Asierjem Illarramendijem, ki je doslej igral za Real Sociedad. Madridčani bodo za 23-letnega člana španske izbrane vrste do 21 let odšteli 38,9 milijona evrov odškodnine, Illarramendi pa je podpisal šestletno pogodbo.

"To, da smo iz rok izpustili našega mladega zvezdnika, nikakor ni bila lahka odločitev," je prestop pospremil predsednik baskovskega kluba iz San Sebastiana, Jokin Aperribay. Illarramendi je sicer na letošnjem evropskem prvenstvu do 21 let skupaj s soigralci iz španske vrste dvignil pokal za naslov prvaka stare celine.

Mladega vezista premagale solze

''Bil sem na počitnicah, ko sem izvedel, da se Real Madrid zanima zame. Navezali so stik in dali ponudbo. Pogovoril sem se s svojim ožjim krogom in prišel do zaključka, da je to edinstvena ponudba in priložnost, ki je ne morem zavrniti. Težko sem sprejel odločitev, vendar je pravilna. 'La Real' mi je dal vse in večno jim bom hvaležen. Rad bi se zahvalil klubu za vse, predsedniku, soigralcem, navijačem,... Prišel sem kot fant, odhajam kot moški,'' je povedal Illarramendi in med čustveno tiskovno konferenco potočil nekaj solz.

''Pri Realu bo drugače, saj je medijska pozornost večja. Trudil se bom po najboljših močeh, potem pa bomo videli, kako bo. Trdo bom delal na treningu in če bom dobil priložnost za igro, tudi na tekmi. Rad imam Real Sociedad, vendar sem moral sprejeti to ponudbo in veselim se igranja za Real Madrid,'' je dodal 23-letni Španec.

Komentarjev 1
  • marjan 17:42 12.julij 2013.

    Res je vroče... Od začetka do konca članka se je igralec postaral za 3 leta