Šport > Nogomet
15 ogledov

Real Madrid postal bolj osovražen

jose mourinho EPA
Real Madrid je najbolj osovražen nogometni klub v Španiji, je potrdilo podjetje Ikerfel, ki je opravilo raziskavo med španskimi navijači.

Podjetje za tržne raziskave Ikerfel je opravilo raziskavo med španskimi navijači, ki je pokazala, da je Barcelona daleč najbolj priljubljen klub na Pirenejskem polotoku.

Katalonski nogometni gigant še naprej ostaja najbolj priljubljen klub v Španiji, medtem ko so se negativna čustva do Real Madrida v zadnjih dveh letih nekoliko okrepila. To so glavni zaključki raziskave, ki jo je podjetje Ikerfel opravilo med navijači 20 klubov Primere División in 22 klubov Segunde División.

vilanova barcelona proslava naslova navijači | Avtor: Reuters Reuters
Real je na lestvici nepriljubljenosti zbral 15 točk več od Barcelone, medtem ko je pred dvema letoma razlika znašala štiri točke manj. V raziskavo je bilo vključenih po 70 navijačev vsake ekipe, ki so imenovali tri najljubše in tri osovražene ekipe. Svoje glasove so nato razporedili.

41% vprašanih je med najljubše klube imenovalo Barcelono, 34% pa Real Madrid. Tretje mesto je z 21% zasedel Atlético Madrid, ki je močno napredoval po lestvici. Rdeče-belim sledijo Athletic Bilbao (18%), Real Betis (14%) in Valencia (13%).

Real Madrid je po rezultatih raziskave postal bolj osovražen. 55% navijačev je beli balet uvrstilo med klube, ki so jim najbolj antipatični. Pred dvema letoma je ta številka znašala 51%. Barçe ne mara 40% vprašanih, sledita pa Atlético (27%) in Sevilla (26%).

Če bi upoštevali razmerje med negativnimi in pozitivnimi glasovi, bi se na prvo mesto zavihtela Málaga (+9). Rayo Vallecano, zmagovalec izpred dveh let, bi pristal na drugem mestu. Najslabše bi se odrezala Sevilla (-17) in Real Madrid (-21), medtem ko ima Barcelona koeficient +1.

V Španiji so v zadnjih desetih letih zabeležili velike spremembe med nogometnimi sladokusci. Leta 2002 so opravili študijo med 3000 predstavniki 17 avtonomnih skupnosti, ki je pokazala, da se je 38% vprašanih opredelilo za podpornike Reala in le 18% za Barcelono. Leta 2007 je Real podprlo 32,8%, Barço pa že 25,7% - trend, ki se je v zadnjih letih še okrepil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.