Šport > Nogomet
32 ogledov

Sá Pinto novi trener Crvene zvezde

ricardo sa pinto crvena zvezda EPA
Nekdanji evropski in svetovni klubski prvak, beograjska Crvena zvezda, je dobila novega trenerja. Aleksandra Jankovića je nasledil Portugalec Ricardo Sá Pinto.

Potem ko sta Crvena zvezda in Aleksandar Janković sporazumno prekinila sodelovanje, je novi trener Beograjčanov postal Ricardo Sá Pinto. Portugalec je podpisal pogodbo do konca tekoče sezone z možnostjo podaljšanja za eno leto, če bo vodstvo kluba zadovoljno z delom Sá Pinta in seveda če bo slednji želel nadaljevati projekt na Marakani.

Sá Pinto je trenersko kariero začel kot pomočnik pri moštvu Uniao Leiria v sezoni 2010/11, lani pa je kot šef strokovnega štaba prevzel lizbonski Sporting, kjer so ga zaradi slabih rezultatov (Sporting še vedno nima zagotovljenega obstanka v najboljši portugalski ligi) odpustili lanskega oktobra.V igralski karieri je nastopal za SC Salgueiros, Sporting, Real Sociedad in Standard Liege. Od leta 1994 do 2001 je za portugalsko reprezentanco odigral 45 tekem, na katerih je zabil 9 golov.

Crvena zvezda po novem porazu, ki ga je konec tedna doživela v Nišu pri Radničkem, za vodilnim Partizanom zaostaja najbrž že neulovljivih 11 točk. Športni direktor evropskih prvakov iz leta 1991, Zoran Stojadinović, je dejal, da bo Sá Pinto plačan iz donacij in tako ne bo obremenil klubskega proračuna.

Plača okrog 200.000 evrov

"Stališče kluba je, da nihče nima (letne, op. p.) plače višje od 200.000 evrov in plača Sá Pinta bo blizu te številke. Ali bo to 180.000 ali 200.000 evrov, pa ne vem. Plačan bo prek donacij, izven klubskega proračuna. Ljudje iz upravnega odbora so našli donatorje, ki bodo zagotovili sredstva," je glede financ povedal Stojadinović.

"Sá Pinto je dobro seznanjen s situacijo, v kateri se nahaja Crvena zvezda. Ni se ustrašil, zaveda se problemov. Osebno sem ga pripeljal in vzbudil mi je zaupanje, da nam bo prinesel hrabrost. Ne verjamem, da bi lahko bil slab trener. Ni me strah, saj Ricardo oddaja pozitivno energijo in vzbuja zaupanje. Če bom zgrešil z njegovim angažmajem, bom sam odgovoren za neuspeh," je dodal Stojadinović.

Stojadinović je še dejal, da bo Portugalec s seboj pripeljal le enega strokovnega sodelavca, katerega plača bo znašala 3.000 evrov mesečno. Pojasnil je tudi, da se je klub z Jankovićem razšel v dobrih odnosih in da upa, da bo novi trener čim prej prevzel ekipo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.