Šport > Nogomet
37 ogledov

Sarma: "11 milijonov? Kvaliteto je treba plačati"

Luka Majcen Samir Handanović Javier Zanetii Inter Koper Saša Despot
Stadion za pet tisoč gledalcev je bil poln že dobro uro pred tekmo, navijači Interja so preplavili Rovereto. Brez podpore niso bili niti Koprčani, ki so se dobro kosali z italijanskim velikanom in zapravili nekaj obetavnih priložnosti.

"Na pripravah smo deset dni, trenirali smo dvakrat na dan, tudi zjutraj pred tekmo smo trenirali, tako da se je poznala utrujenost. Sedaj gremo v Milano, sledita dva prosta dneva, ko se bom lahko malce bolj spoznal tudi z lombardijsko prestolnico," je po tekmi z Luko Koper povedal vratar Interja Samir Handanović.

In kako je vratar slovenske reprezentance videl igro mladih Koprčanov? "Predstavili so se v dobri luči, mislim, da so lahko zadovoljni s svojo pripravljenostjo pred začetkom prvenstva. Niso se zaprli, prišli so igrat nogomet, kar je zelo pohvalno."

Samir se še ni povsem vključil v ekipo evropskih prvakov iz leta 2010. "Tu sem šele dober teden, tako da se še privajam. Največ se družim z Vidom Belcem, s katerim sva tudi skupaj v sobi. Vsi ostali so pravi profesionalci, a kot rečeno, z ekipo se še spoznavam, časa za druženje pa ni veliko."

Kako pa kapetan slovenske reprezentance komentira dejstvo, da je z odškodnino v višini 11 milijonov evrov šesti najdražji vratar v zgodovini nogometa? "Če hočeš kvaliteto, jo pač moraš plačati. Tudi sam moram za čevlje, ki so mi všeč, plačati ceno. Enako je pri nogometaših," je z rahlim nasmehom na ustih povedal Sarma.

"Ambicije vseh velikih klubov so, da zmagujejo, pri nas ni nič drugače. Hočemo zmagovati in to je to. S pritiskom nimam problemov, vsak nogometaš si želi takšen pritsk. Ali bom številka ena, ali bo to Julio Cesar, pa ni vprašanje zame, to bo povedal trener," pa je glede ambicij in svojega položaja v ekipi nerazzurrov povedal Handanović.

"Obrni se, pokrij Zanettija!"

Z branilci Interja se je dobro kosal tudi Luka Majcen, ki je na Obalo pred letošnjo sezono prišel iz velenjskega Rudarja. Povprašali smo ga, kako je igrati proti zvezdnikom kot sta Walter Samuel in Javier Zanetti. "Ko mi je trener Milivoj Bračun enkrat na začetku tekme dejal, da naj se obrnem in pokrijem Zanettija, moram priznati, da mi je šlo kar malce na smeh. Sicer pa smo v prvem polčasu dobro stali na igrišču, nismo se zaprli, poskušali smo igrati in zadrževati žogo, kar nam je lepo uspevalo, lahko pa bi bilo še bolje."

Bradati napadalec je bil v prvem polčasu blizu zadetka, ko je Luka Koper izvrstno prebila levi bok Interja, sledila je podaja pred gol, kjer pa je Andrea Ranocchia ravno toliko spremenil smer žogi, da ta ni prišla do koprskega napadalca, ki bi žogo iz bližine z lahkoto pospravil v mrežo. "Škoda, lepo bi bilo zabiti moštvu kot je Inter. Sicer pa bi se z nekaj takšnimi tekmami lahko privadil tudi na ta nivo nogometa," je dodal Majcen.

Koper pogumno v tekmo

Tekma med Interjem in Koprom, utrinke s katere si lahko ogledate v galeriji, je bila predvsem v prvem delu zelo razgibana in živahna. Inter je z nevarnim predložkom zapretil že v drugi minuti, Koper je odgovoril že dve minuti zatem, ko je Matej Palčič z desne strani prišel globoko v kazenski prostor Interja, a ni uspel dobro oddati žoge pred vrata.

Najlepši priložnosti za Inter je v prvem delu zapravil Argentinec Diego Milito. Najprej je Ermin Hasić dobil dvoboj ena na ena z izvrstnim napadalcem, v 45. minuti pa je El Principe že zaobšel koprskega vratarja in žogo poslal proti golu, a je na črti Matej Mavrič-Rožič še pravočasno izbil žogo nazaj v polje.

Inter zabil iz obeh pravih priložnosti

Drugi polčas je Inter začel bolj odločno. Že po nekaj minutah je napako koprske obrambe po prostem strelu v zadetek s strelom iz gneče spremenil Walter Samuel. Koprčani se niso predali, še naprej so imeli žogo v posesti skoraj toliko časa kot milanska ekipa, a nerazzurri so tudi svojo drugo priložnost v drugem polčasu kronali z zadetkom, ko je po samostojni akciji zadel Brazilec Philippe Coutinho.

Koprčani so v drugem delu nekajkrat zapretili s streli iz oddaljenosti okrog dvajsetih metrov, poizkušala sta Miroslav Čovilo in Ivica Guberac. Najbližje zadetku pa so bili prav ob koncu srečanja, ko je Maks Barišič lepo prodrl po levi strani in pravočasno oddal žogo do mladega Mateja Pučka, ki pa je imel približno dvanajst metrov od gola kar malce preveč časa in po krajšem oklevanju je žogo poslal visoko preko vrat, ki jih je takrat že branil Luca Castellazzi. Pučko je sicer odigral zelo dobro tekmo, s svojo eksplozivnostjo in hitrostjo je navdušil tudi italijansko publiko.

Pri Interju se je najbolj poznala odsotnost Estebana Cambiassa in Wesleya Sneijderja, pri Kopru pa so nastopli brez dveh močnih napadalnih adutov, Mitje Lotriča in Ivana Brečevića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.