Šport > Nogomet
25 ogledov

Sarma nocoj nad Arsenal: "Tekma kariere!"

Cassano, Handanovic Slovenija Italija kvalifikacije za Euro 2012 EP Stožice Reuters
Arsenal začenja življenje po odhodu kapetana Francesca Fabregasa. Začetek bi bil težko bolj neugoden, saj se bodo morali topničarji za uvrstitev v skupinski del Lige prvakov pomeriti z lanskoletnim hitom Serie A Udinesejem. Reprezentančni vratar Samir Handanović je skupaj z Andražem Kirmom (Wisla v sredo gosti APOEL) edini Slovenec, ki se mu ponuja možnost za igranje med evropsko elito.

Udinesejev vratar Samir Handanović že od nekdaj velja za nogometaša, ki mu igranje proti največjim zvezdam nikoli ne krajša spanca. Umirjenega "Sarmo" na stadionu Emirates v Londonu nocoj kljub vsemu čaka ena izmed tekem kariere, ki bi lahko Videmčanom prinesla vnovično igranje v skupinskem delu Lige prvakov, kjer so nazadnje nastopali v sezoni 2005/06 in izpadli v skupini s kasnejšo (in zdaj tudi aktualno) prvakinjo FC Barcelono.

"Če bi lahko izbiral, bi si izbral drugačnega nasprotnika, toda želimo si igrati brez strahu. Mislim, da je to največja tekma v zgodovini Udineseja," pomembnosti torkovega obračuna ni niti za kanček zmanjšal trener belo-črnih Francesco Guidolin, sicer velik navdušenec nad delom njegovega nocojšnjega nasprotnika Arsena Wengerja. Zimzeleni ostrostrelec Antonio Di Natale, ki se bo moral v novi sezoni znajti brez pomoči Alexisa Sáncheza in Gokhana Inlerja, je dodal: "Na klubskem nivoju je to največji izziv moje kariere!"

Razpoloženje pri Arsenalu bi bilo težko bolj turobno. Po dolgoletni drami jih je končno zapustil kapetan Francesc Fabregas, trener Wenger pa je navijače še enkrat razočaral s svojo (ne)dejavnostjo na trgu nogometašev. Remi na otvoritvi sezone proti Newcastle Unitedu (0:0) je še poslabšal razpoloženje na severu Londona, Francoz pa bo moral prvo enajsterico sestaviti brez verjetno najboljšega nogometaša, ki je še ostal v moštvu – Robina van Persieja. Nizozemec je namreč po razvpitem rdečem kartonu v lanski sezoni proti Barceloni (žogo je udaril sekundo po sodnikovem žvižgu) suspendiran za tekmo z Italijani. Angleški mediji špekulirajo, da bi lahko zaradi izjemno slabe forme Marouana Chamakha v prvi postavi šokantno začel kar Nicklas Bendtner, ki je vse poletje oznanjal, da želi oditi iz kluba ...

Osovraženi Fabregas je pred torkovo tekmo iz Barcelone sporočil, da vse le ni tako črno, kot se zdi na prvi pogled. V Jacku Wilsherju in Aaronu Ramseyju naj bi imel Wenger že narejena nogometaša, ki bi ga lahko brez težav nadomestila: "Tri leta sem gledal Aarona, Jacka pa dve in pol. Jack bo čez nekaj let naslednji kapetan Anglije, to sploh ni vprašanje. Aaronu je uspelo neverjetno, svojo zadnjo podajo pa bo še izboljšal. Postal bo naslednja velika zvezda pri Arsenalu," je povedal vezist iz Aryensa. Toda Wilshere in Ramsey (še) nista Fabregas. Ali pač?!

Verjetni postavi:

Arsenal: Szczesny; Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs; Rosicky, Song, Ramsey; Gervinho, Aršavin, Chamakh.

Udinese: Handanović; Neuton, Danilo, Benatia, Basta; Doubai, Armero, Asamoah, Pinzi, Isla; Di Natale.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 4. predkolo, prve tekme:

Ob 20.45:
Arsenal – Udinese
BATE Borisov – Sturm Gradec
FC Copenhagen – Viktoria Plzen
FC Twente – Benfica
Lyon – Rubin Kazan

Sreda, ob 20.45:
Bayern München – Zürich
Dinamo Zagreb – Malmo FF
Maccabi Haifa – Racing Genk
OB Odense – Villarreal
Wisla Krakow – APOEL Nicosia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.