Šport > Nogomet
34 ogledov

Samir: "Važno, da zadenemo na Emiratesu"

Samir Handanović še ne ve, kje bo igral v prihodnji sezoni. (Foto: Nik Rovan) Nik Rovan
Nosilec prvih rokavic v slovenski nogometni reprezentanci in videmskem Udineseju Samir Handanović se bo v torek zvečer soočil z izzivom, primernim svojim ambicijam. V 4. kolu kvalifikacij za Ligo prvakov namreč Videmčane čaka trd oreh - londonski Arsenal in prva tekma na Emiratesu.

"Nisem dobil nobene ponudbe največjih evropskih klubov. Brez tega nisma smisla zapustiti Udineseja,“ je iskren eden prvih zvezdnikov slovenske nogometne reprezentance in Udineseja Samir Handanović, ki bo s svojim klubom v torek zvečer gostoval na slovitem Emiratesu: "Pomembno je zabiti gol.“

"Arsenala se ne bi bal, niti če bi igrali Cesc Fabregas, Samir Nasri in Robin Van Persie. Vsi vemo, da je Arsenal močna ekipa, ponavadi ga izloči Barcelona. Ampak Arsenal niso le omenjeni trije. Poleg tega smo tudi mi v spremenjeni postavi,“ ostaja stvaren Ljubljančan. Njegovi soigralci glede na lansko sezono niso več Alexis Sanchez, Gökhan Inler in Cristian Zapata, novinci v moštvu pa so Thierry Doubai, Abdoul Sissoko in Danilo. O njih Sarma meni, da še potrebujejo nekaj časa za prikaz svoje popolne vrednosti. Poleg trojice, ki jo je omenil Handanović, pa bo pri Arsenalu manjkal še poškodovani Jack Wilshere, vprašljiv pa je nastop Tomasa Rosickyja.

V akciji pa bo tudi poljski legionar Andraž Kirm. Njegova Wisla se bo spoprijela s ciprskim Apoelom iz Nikozije.

Liga prvakov, 4. kolo kvalifikacij, prve tekme:

Torek ob 20.45:
Köbenhavn – Viktoria Plzen
Bate Borisov - Sturm
Twente - Benfica
Arsenal - Udinese
Lyon – Rubin Kazan

Sreda ob 20.45:
Odense - Villarreal
Bayern - Zürich
Wisla - Apoel
Maccabi Haifa - Genk
Dinamo Zagreb - Malmö

Povratne tekme bodo 23. in 24. avgusta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.