Šport > Nogomet
8 ogledov

Schuster: "Celticu prepovedati igranje v Ligi prvakov"

Bernd Schuster (trener Bešiktaša) Žurnal24 main
Torkova tekma v Ligi prvakov med Barcelono in Celticom na Camp Nouu je Bernda Schusterja tako razburila, da je podal zelo oster komentar na temo stila igre, ki ga je v Kataloniji prezentiral škotski prvak ...

"Ekipe, kot je Celtic, sploh ne bi smele nastopati v Ligi prvakov," je brez dlake na jeziku dejal nekdanji igralec Barcelone in Reala, kasneje pa tudi trener belega baleta, Nemec Bernd Schuster.

"Kot kaže, je njihov trener veliko gledal lanski obračun Chelseaja in Barcelone. Zame je to antipropaganda nogometa. Tako ultradefenzivno kot Chelsea je igral tudi Celtic. Zame to sploh ni igra. Chelsea je s svojimi desetimi branilci in vratarjem pokazal, kako naj bi se igralo proti Barceloni in podobnim. Na žalost nekateri sledijo temu zgledu," je nadaljeval nekdanji odlični nemški reprezentant.

Na koncu je apeliral na funkcionarje Uefe, naj posredujejo in poskušajo preprečiti ekipam, da se poslužujejo povsem obrambne taktike. "Ali pri Uefi želijo, da se tako igra v Ligi prvakov? Ali Celticova igra privablja gledalce na stadion? Mislim, da morajo pri Uefi nekaj spremeniti in preprečiti takšen slog igranja, saj ni v njem ničesar privlačnega," je zaključil Schuster.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.