Šport > Nogomet
137 ogledov

Še 234 dni do prvega dvoboja

Lothar Matthäus Profimedia
Svetovno prvenstvo bosta odprla Katar in Ekvador.

Kljub temu, da še niso znani vsi udeleženci svetovnega prvenstva, so v Dohi izžrebali predtekmovalne skupine svetovnega prvenstva v Katarju. Žreb je določil, da bosta tekmovanje 21. novembra, natanko čez 234 dni, odprla domači Katar in Ekvador, člana skupine A, v kateri sta še Senegal in Nizozemska.

V skupini B bodo igrale ekipe Anglije, Irana, ZDA in še en predstavnik dodatnih evropskih kvalifikacij, Ukrajina, Wales ali Škotska. Skupino C sestavljajo Argentina, Savdska Arabija, Mehika in Poljska, skupino D aktualni prvak Francija, ki prvega tekmeca še ne pozna, to bo ali Peru ali Avstralija ali Združeni arabski emirati, Danska ter Tunizija.

V skupini E bodo Španci, Kostarika ali Nova Zelandija, Nemci in Japonci, v skupini F Belgijci, Kanadčani, Maročani in aktualni podprvaki Hrvati, uvodno tekmo skupine H bosta odigrali Brazilija in Srbija, ki sta se srečali že na uvodu prvenstva pred štirimi leti, v skupini H pa bodo Portugalski družbo delali Gana, Urugvaj in Južna Koreja.

Žreb Katar 2022 | Avtor: Profimedia Profimedia

Žreb, na katerem so glavno vlogo pri vleki kroglic igrali nekdanji zvezdniki Brazilec Cafu, Nemec Lothar Matthäus in Nigerijec Jay-Jay Okocha, je bil deloma delegiran. V skupini sta bili lahko največ dve evropski reprezentanci, z ostalih celin pa le ena. To je bil tudi glavni razlog, da kakšne "skupine smrti", kot imenujejo najtežje skupine, tokrat ni.

Uvodno besedo slavnostne prireditve je imel predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino, ki je med drugim svetovne voditelje pozval, da končajo vojne morije. Takoj za njim so se Katarci zahvalili za priložnost in izrazili prepričanje, da bo njihovo prvenstvo najboljše do zdaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice