Šport > Nogomet
5028 ogledov

Razočarani navijači vdrli na igrišče, smrt zdravnika Fife

Nigerija, nogometni stadion Profimedia
V Nigeriji posredovala policija po neuspehu v kvalifikacijah za SP.

V Nigeriji je posredovala policija po neuspehu te afriške države v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v nogometu konec leta v Katarju. Po remiju z 1:1 proti Gani v prestolnici Abuji je na zelenico razprodanega stadiona s 60.000 gledalci vdrla razočarana množica in policija je morala uporabiti tudi solzivec, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Na stadionu je sicer umrl zdravnik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Joseph Kabungo, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Uradni vzrok smrti še ni znan, lokalni mediji poročajo, da bi lahko umrl naravne smrti ali pa bi ga lahko ubili navijači, ki so razgrajali po stadionu.

Super orli so bili v paru z Gano veliki favoriti, zato je množica po neuvrstitvi na SP vzklikala, da mora predsednik zveze Amaju Pinnick oditi.

Nigerija je nastopila na šestih od prejšnjih sedmih SP v nizu, manjkala je le leta 2006, od tega se je trikrat prebila do šestnajstine finala. Nigerija, olimpijska zmagovalka v Atlanti (1996), je bila aprila 1994 na petem mestu svetovne lestvice Fife; tako visoko ni bila nobena druga afriška reprezentanca.

Cristiano Ronaldo Tudi Ronaldo Šport Na SP v Katar še dve evropski reprezentanci

Presenečenje je pripravil tudi Senegal, ko je po enajstmetrovkah izločil Egipt z Mohamedom Salahom. V zvezdnika Liverpoola so navijači tekmecev merili z laserji in je zgrešil enajstmetrovko, uspešno pa jo je v gol pretvoril njegov soigralec pri rdečih Sadio Mane. Ta je zadel odločilni, peti senegalski strel.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je sicer že napovedala, da bo sprožila preiskavo dogodkov na tekmi v Dakarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice