Šport > Nogomet
1023 ogledov

Šok za evropske prvake, ostajajo brez SP

Domenico Berardi Profimedia
Severna Makedonija je slavila na gostovanju v Italiji.

Osem nogometnih reprezentanc je opravilo polfinalne obračune dodatnih kvalifikacij za letošnje svetovno prvenstvo. Presenečenje so pripravili Makedonci, ki so v Palermu izločili Italijo z 1:0.

Na Siciliji je evropski prvak Italija, ki je drugič zapovrstjo ne bo na mundialu, gostila Severno Makedonijo in bila večji del boljši tekmec (32:4 v strelih), toda v sodniškem dodatku drugega polčasa je Aleksandar Trajkovski svoji ekipi priigral finale.

Makedonci bodo v finalu pričakovano igrali s Portugalci, ki so v Portu premagali Turčijo s 3:1. Otavio, Diogo Jota in Matheus Nunes so bili strelci za Portugalce. Finale bo v torek, zmagovalec pa si bo zagotovil pot na mundial.

Finalist dodatnih kvalifikacij je tudi Wales, ki je premagal Avstrijo z 2:1, pri čemer je oba gola za domačine dosegel Gareth Bale. Valižani še čakajo na finalnega tekmeca, saj je bil polfinale med Škotsko in Ukrajino preložen na julij.

Poljaki, ki so se po izključitvi Rusije zaradi vojaške invazije na Ukrajino brez boja prebili v finale, pa bodo v finalu čez pet dni igrali proti Švedski, ki je po podaljšku izločila Češko z 1:0. Edini gol je v 110. minuti dosegel Robin Quaison.

Na SP je sicer skupno doslej uvrščenih 17 ekip, in sicer iz južnoameriških kvalifikacij sta si nastop v Katarju za zdaj priigrali Brazilija in Argentina, iz azijskih poleg Katarja še Iran, Južna Koreja, Savdska Arabija in Japonska, iz evropskih pa Danska, Nemčija, Francija, Belgija, Hrvaška, Španija, Srbija, Anglija, Švica in Nizozemska.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice