Šport > Nogomet
372 ogledov

Še en angleški klub z novim rekordom

Andre Gray EPA
Angleški nogometni prvoligaš Watford je v svoje vrste pripeljal napadalca Andreja Graya iz tekmeca Burnleyja.

Šestindvajsetletni Anglež je podpisal petletno pogodbo, otoški mediji pa poročajo, da je Watford zanj odštel za klub rekordnih 20,5 milijona evrov odškodnine. Andre Gray se je Burnleyju pridružil leta 2015 iz Brentforda za devet milijonov funtov, v dveh sezonah pa je nato dosegel 33 zadetkov.

Že v torek je Watford pripeljal brazilskega napadalca Richarlisona iz Fluminenseja za 13 milijonov funtov. Pred tem so Watford okrepili še Nathaniel Chalobah, Kiko Femenia, Will Hughes in Daniel Bachmann, Tom Cleverley pa je po posoji postal "polnopravni" član kluba.

Alžirski reprezentant v Andaluziji

Španski nogometni prvoligaš Real Betis iz Seville se je okrepil z alžirskim reprezentantom Ryadom Boudebouzom, dosedanjim igralcem Montpelliera. Sedemindvajsetletni ofenzivni vezist je s Španci podpisal štiriletno pogodbo, Francozi pa so zanj prejeli sedem milijonov evrov odškodnine. Boudebouz, ki je v Franciji igral tudi za Sochaux in Bastio, je v minuli sezoni francoske lige dosegel 11 golov in imel devet podaj. Za Alžirijo je doslej zbral 24 nastopov.

Real Betis je v prejšnji sezoni končal na 15. mestu španske lige, a novi trener Quique Setien je od maja, ko je prevzel ekipo, dodobra okrepil igralski kader. Boudebouz je namreč že osma okrepitev, pred tem so se Betisu med drugimi pridružili tudi nekdanji krilni igralec Barcelone Cristian Tello, vezista Victor Camarasa in Andres Guardado ter nekdanji branilec Swanseaja Jordi Amat

Okrepitev pri Interju

Nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović pa je dobil novega soigralca pri milanskem Interju. Petletno pogodbo je s črno-modrimi podpisal 23-letni levi bočni branilec Dalbert. Brazilec je nazadnje igral za Nico, ki bo zanj dobila 20 milijonov evrov odškodnine, nekaj bonusov in 20 odstotkov od naslednje prodaje.

Dalbert je tako četrta večja okrepitev Interja v poletnem prestopnem roku po Milanu Škriniarju iz Sampdorie ter Borji Valeru in Matiasu Vecinu iz Fiorentine.

"Sanje so se mi uresničile, da bom nosil dres tako velikega kluba, kluba z zmagovalno preteklostjo in tremi naslovi evropskih prvakov," je dejal Dalbert.

Ta pa bržčas ne bo zadnja okrepitev ekipe Luciana Spalettija, slednji si namreč v svoje moštvo želi pripeljati še Emreja Mora iz Borussie Dortmund.

Tudi Berić z novim soigralcem

Tudi Robert Berić je dobil novega soigralca pri francoskem prvoligašu St. Etiennu. Triletno pogodbo je podpisal levi bočni branilec Gabriel Silva, dosedanji nogometaš italijanskega Udineseja.

Šestindvajsetletni Silva, ki je v preteklosti igral za Palmeiras, je v elitni italijanski ligi odigral 95 tekem, 65 v dresu Udineseja. Na Apeninskem polotoku je pred tem igral še za Novaro, Carpi in Genoo. V zadnji sezoni je bil posojen španski Granadi, kjer je bil soigralec še enega slovenskega reprezentanta Reneja Krhina.

Gabriel Silva je sicer šesta okrepitev St. Etienna za novo sezono, pred tem so se ekipi pridružili tudi Lois Diony (Dijon), Saidy Janko (Celtic Glasgow), Alexandros Katranis (Atromitos), Assane Diousse (Empoli) in Hernani (Zenit St. Peterburg).

Iz Schalkeja k Stuttgartu

Nekdanji nemški nogometni reprezentant Dennis Aogo po štirih letih zapušča Schalke in se seli k povratniku v prvo ligo Stuttgartu. Potem ko pri ekipi iz Gelsenkirchna niso bili zainteresirani za podaljšanje sodelovanja, je 30-letni bočni nogometaš z novim klubom podpisal dveletno pogodbo.

"Nisem dvakrat pomislil, ko sem dobil ponudbo. Vesel sem, da smo se hitro dogovorili," je po podpisu pogodbe dejal temnopolti nogometaš, ki je v svoji karieri igral tudi za Freiburg in Hamburg.

Za nemško reprezentanco je med letoma 2010 in 2013 odigral 12 tekem, sodeloval je tudi na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki. Stuttgart se je za novinca odločil, potem ko se je težje poškodoval Argentinec Emiliano Insua.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice