Šport > Nogomet
44 ogledov

Še en obetavni Slovenec v Milan

josip iličić EPA
AC Milan naj bi danes uradno potrdil, da je v svoje vrste zvabil obetavnega slovenskega nogometaša Maksa Barišića.

"Včeraj sem bil v Milanu. Sedeli smo s trenerjem Milanove ekipe v primaveri Filippom Inzaghijem, direktorjem Adrianom Gallianijem in direktorjem mladinskega pogona Filippom Gallijem. Formalizirali smo vse zadeve. Manjka samo še uradna potrditev. Mislim, da bodo to uradno objavili danes," nam je povedal agent 18-letnega Maksa Barišića Amir Ružnić.


Barišić bo v Milano prišel na posodo iz Catanie, s katero je podpisal triletno pogodbo. "V Milanu bo igral kot posojeni nogometaš z že določeno številko za odkup po enem letu," je dodal Ružnić.

Barišić je v Catanio prišel iz Kopra, lani pa je v italijanski primaveri, v kateri nastopajo igralci do 20. leta starosti, za klub iz Sicilije na 23 tekmah zabil 15 golov.

Še en Slovenec v Serio A?

"V Italiji nič ni od včeraj. Tisti, ki igra dobro, hitro pade v oči velikanov. Še posebej to velja za mlade nogometaše. Je pa od njega odvisno, kakšne načrte bo imel v prihodnje z njim Milan," je dejal agent, ki je nekaj besed namenil tudi drugemu svojemu varovancu Josipu Iličiću, ki je prvič zaigral v dresu Fiorentine: "Zelo sem zadovoljen, glede na to, da je zaigral prvič po neugodni poškodbi trebušnega zidu. To je bila njegova prva tekma po treh mesecih. Upam, da mu bo zdravje dobro služilo. Ni še pripravljen za 90 minut, kar je razumljivo. V Fiorentini ga zato postopoma pripravljajo. Ko bo fizično stoodstotno pripravljen, bomo videli pravega Iličića."

Ružnić je za konec razkril, da ima v igri za prestop še enega varovanca: "Gre za nogometaša Maribora, a imena ne morem razkriti. Gre pa za prestop v Serio A."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.