Šport > Nogomet
95 ogledov

Še en Slovenec okrepil velikana, bivšega finalista Lige prvakov

Benjamin Verbič Reševalni pas/Twitter
Verbič je še povečal slovensko kolonijo pri Panathinaikosu.

Grški nogometni prvoligaš Panathinaikos je še okrepil delež slovenskih reprezentantov v svojem kadru. Kot so potrdili Grki na svoji spletni strani, je do junija 2025 pogodbo podpisal Benjamin Verbič, nazadnje član kijevskega Dinama.

Verbič je kariero začel v Celju, poleti 2015 je prestopil na Dansko h Koebenhavnu, od tam pa januarja 2018 v Kijev. Od marca v prejšnji sezoni je zaradi vojne v Ukrajini igral za Legio iz Varšave.

Verbič, ki je za slovensko izbrano vrsto na 43 tekmah dosegel pet golov, se je tako v vrstah 20-kratnega grškega prvaka pridružil kolegoma Andražu Šporarju in Adamu Gnezdi Čerinu.

Verbič si s selitvijo h grškemu velikanu zagotovo želi še povečati število osvojenih lovorik, potem ko ima v svoji zbirki že dva danska prvenstva in pokala ter eno ukrajinsko prvenstvo, dva pokala in tri superpokale.

Pri padlem grškem velikanu, ki pa se je počasi ponovno prebil v sam vrh tamkajšnjega nogometa, bo zagotovo imel priložnosti za kakšno novo lovoriko, saj gre za enega najtrofejnejših evropskih klubov.

V svojih vitrinah ima namreč kar 20 naslovov državnega prvaka, 19 osvojenih pokalnih tekmovanj ter tri superpokale. Je tudi ena izmed redkih ekip na svetu, ki se lahko v svoji zgodovini pohvali z neporaženo sezono v domačem prvenstvu.

Panathinaikos je tudi daleč najbolj uspešen grški klub, kar se tiče evropskih tekmovanj, saj so edini klub iz države, ki se je dokopal do finala Evropskega pokala (kasneje preimenovanega v Ligo prvakov), ko je leta 1971 izgubil proti Ajaxu, prav tako pa je v istem tekmovanju še dvakrat prišel do polfinala (leta 1985 in 1996). Zadnji večji evropski uspeh beleži iz leta 2002, ko je igral četrtfinale Lige prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice