Šport > Nogomet
10 ogledov

Razpoloženi Iličić premalo za Juve

Pepe Juventus Reuters
Juventus je v 12. kolu Serie A pred domačimi gledalci s 3:0 odpravil Palermo, ki je imel v svojih vrstah razpoloženega Josipa Iličića, kar pa je bilo premalo za staro damo. Poraz utrpel tudi Samir Handanović z Udinesejem. Na prvi tekmi kola je milanski Inter z goloma Thiaga Motte in mladega Philippa Coutinha premagal Cagliari (2:1). Nekdanji trener Palerma Delio Rossi je s Fiorentino doma zadržal AC Milan (0:0).

Juventus je na svojem novem stadionu proti "slovenskemu" Palermu vpisal šesto zmago v letošnji sezoni in se s tekmo manj od Lazia znova prebila na prvo mesto na lestvici. Pri moštvu s Sicilije je bil odlično razpoložen Josip Iličić, ki se je nekajkrat izkazal, toda do zadetka ni prišel. Po začetnem otipavanju so domači povedli v 20. minuti, ko je z glavo zadel Simone Pepe. Mreži sta do konca prvega polčasa mirovali, na začetku drugega pa je Alessando Matri odlično izkoristil globinsko podajo Stephana Lichtsteinerja in z diagonalnim strelom povišal na 2:0. Domači se kljub vodstvu z 2:0 niso zadovoljili in v 65. minuti zadeli še tretjič. Po lepi akciji Mirka Vučinića in Matrija je zadnji žebelj v krsto Palerma zabil Claudio Marchisio. Iličić in drugi slovenski reprezentant pri Sicilijancih Armin Bačinović sta bila na igrišču od prvega do zadnjega sodnikovega žvižga.

Poraz Sarme, zmaga Jokiča in Cesarja

Brez zmage je ostal tudi novopečeni kapetan slovenske reprezentanca Samir Handanović, ki je z Udinesejem v gosteh klonil proti Parmi. Sarmo je sprva v 58. minuti premagal Jonathan Biabiany, dobrih 15 minut kasneje pa je Sebastian Giovinco z natančnim strelom iz najstrožje kazni dokončno odločil srečanje. Veliko boljše volje sta po 12. kolu Bojan Jokič in Boštjan Cesar, ki sta se s Chievom veselila gostujoče zmage z 2:1 proti Catanii. Jokič je odigral celotno srečanje, Cesar pa je v igro vstopil v 58. minuti. Brez priložnosti za igro je znova ostal Valter Birsa, ki je zmago Genoe proti Novari (1:0) spremljal s klopi za rezervne igralce.

Rossi takoj razveselil Viole: 0:0 z Milanom!

Tako AC Milan kot Napoli so v 12. kolu jezili sodniki. Rossonerom so zaradi namišljenega prepovedanega položaja Clarenca Seedorfa razveljavili gol v Firencah, Neapeljčanom pa zadetek Edinsona Cavanija, pri katerem naj bi za hrbtom enega izmed branilcev Lazia stal Christian Maggio. Laziali so stadion San Paolo zapuščali s praktično čudežno točko, saj so domači na koncu objokovali predvsem neverjetne zapravljene priložnosti Argentinca Ezequiela Lavezzija in izvrstno predstavo gostujočega vratarja Federica Marchettija, varovanci zamejskega Slovenca Edija Reje pa so kljub remiju prevzeli vodstvo na vrhu lestvice.

Nekdanji trener Palerma Delio Rossi, ki je na Siciliji izstrelil karieri Armina Bačinovića in Josipa Iličića, se je na prvi tekmi kot trener Fiorentine takoj prikupil domačim navijačem, saj so Viole zadržale Milan pri 0:0. Rossoneri so se poleg neupravičeno razveljavljenega gola hudovali tudi nad (vsaj) eno nedosojeno enajstmetrovko.

Inter "že" pri enajstih točkah: padel Cagliari

Interjev najstnik Philippe Coutinho je v ekipo za tekmo proti Cagliariju prišel bolj po sili razmer, saj ga je trener Claudio Ranieri na klop posadil šele, ko se je na ogrevanju poškodoval Nizozemec Wesley Sneijder, na koncu pa je bil prav 19-letni Brazilec tisti, ki je zabil zmagoviti gol za Nerazzurre na San Siru. Njegov rojak Thiago Motta je v drugem polčasu le nekaj minut prej zabil kontroverzen gol za vodstvo, Joaquin Larrivey pa je na debiju trenerja Davideja Ballardinija (tretjega trenerja Cagliarija v letošnji sezoni) zabil edini gol za goste tik pred koncem tekme.

Domači so že v prvem polčasu dvakrat stresli okvir vrat - najprej je vratar Michael Agazzi tja odbil močan strel Giampaola Pazzinija, enako pa mu je uspelo posredovati tudi ob prostem strelu Maura Zárateja. free kick shortly afterwards. Mrežo gostov so interisti načeli v 54. minuti, ko je Motta po predložku Ricarda Alvareza zadel iz očitnega prepovedanega položaja, Alvarez pa je že v eni izmed naslednjih akcij našel Coutinha, ki je s strelom na bližnjo vratnico zabil šele svoj drugi gol, odkar se je klubu pridružil iz Vasca da Game.

Italijanska liga, 12. kolo:

Inter Milan : Cagliari 2:1 (0:0)
Motta (54), Coutinho (60); Larrivey (89)

Fiorentina : AC Milan 0:0

Napoli : Lazio 0:0

Bologna : Cesena 0:1 (0:0)
Parolo (84)
Reneja Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Catania : Chievo 1:2 (0:1)
Almiron (78); Pellisier (45/11-m), Sammarco (73)
Lodi (Catana) je v 68. minuti zapravil enajstmetrovko.
Bojan Jokič je igral celotno srečanje, Boštjan Cesar (oba Chievo) pa je v igro vstopil v 59. minuti.

Genoa : Novara 1:0 (0:0)
Veloso (86)
RK: Antonelli (43/Genoa)
Valter Birsa (Genoa) je sedel na klopi.

Juventus : Palermo 3:0 (1:0)
Pepe (20), Matri (48), Marchisio (65)
Josip Iličić in Armin Bačinović (oba Palermo) sta igrala celotno srečanje.

Parma : Udinese 2:0 (0:0)
Biabiany (58), Giovinco (76/11-m)
Samir Handanović (Udinese) je branil celotno srečanje.

Siena : Atalanta 2:2 (1:1)
D'Agostino (44/11-m), Gazzi (87); Denis (15/11-m, 53)

Roma : Lecce 2:1 (1:0)
Pjanić (25), Gago (54); Bertolacci (61)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.