Šport > Nogomet
2800 ogledov

Šeško zadel na derbiju in najverjetneje odločil prvenstvo

Benjamin Šeško Profimedia
Rdeči biki iz Salzburga so v gosteh premagali graški Sturm.

Red Bull Salzburg je naredil ogromen korak k novemu naslovu avstrijskega prvaka. Potem ko mu je Sturm odvzel možnost za dvojno krono z zmago v pokalu, so Rdeči biki svojega največjega tekmeca v tej sezoni premagali v najverjetneje že odločilni tekmi prvenstva. Razliko na lestvici so z gostujočo zmago z dveh povečali na pet točk.

Osrednji mož derbija je bil slovenski reprezentančni napadalec Benjamin Šeško, ki je tako razžalostil svoja kolega iz izbrane vrste, za Sturm sta namreč igrala Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat. Nogometaši iz Gradca so bili večji del tekme nedorasel nasprotnik Salzburgu, ki je tako pred desetim zaporednim naslovom državnega prvaka.

Šeško je v 73. minuti dvoboja zadel za končnih 2:0 in razblinil še zadnje upe domačih. Nogometaš iz Radeč je ob protinapadu gostov stekel v šestnajsterec domačih, prejel natančno podajo z desne strani, žogo s prvim dotikom z levo nogo lepo ustavil, nato pa jo ob naslednjem stiku z desnico neubranljivo poslal v mrežo. To je bil njegov 14. ligaški zadetek v sezoni.

Devetnajstletni Slovenec, ki bo naslednjo sezono član nemškega prvoligaša RB Leipzig, je sicer mrežo zatresel že v prvem polčasu, ko je pobegnil domači obrambi, a so mu sodniki pripisali prepovedan položaj. Situacijo so kar nekaj časa pregledovali v sobi za VAR, saj se je zdelo, da okroglo usnje proti njemu ni poslal soigralec, ampak se je to odbilo od Gorenca Stankovića. Na koncu je vseeno obveljala prvotna odločitev delilcev pravice.

Salzburžani so nato povedli v 54. minuti, piko na i pa je slabih dvajset minut kasneje postavil Šeško.

Sturm je v nadaljevanju dvoboja poizkušal zmanjšati zaostanek, a do pravih strelov ni prihajal, na tekmi gostitelji niso niti enkrat sprožili v okvir vrat nasprotnika.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice