Šport > Nogomet
16 ogledov

Šest kandidatov za zlato žogo

neymar
1/6
EPA
Za naziv najboljšega nogometaša Pokala konfederacij se potegujejo Andrés Iniesta, Sergio Ramos, Neymar, Paulinho, Andrea Pirlo in Luis Suárez.

Mednaroda nogometna zveza (Fifa) je objavila seznam kandidatov, ki se potegujejo za naziv najboljšega nogometaša Pokala konfederacij 2013. Med šestimi nominiranci sta dva španska reprezentanta, Sergio Ramos in Andrés Iniesta, Brazilca Neymar in Paulinho, Italijan Andrea Pirlo in Urugvajec Luis Suárez.

Iniesta, ki je bil izbran za najboljšega nogometaša tekme proti Urugvaju, se je ponovno izkazal kot eden izmed ključnih igralcev na velikem turnirju. Dvakratni nominiranec za Ballon d'Or je bil lani izglasovan za najboljšega nogometaša Evropskega prvenstva. Sergio Ramos je steber obrambe španske reprezentance in Real Madrida.

Neymar je v letošnjem tekmovanju Pokala konfederacij dosegel tri zadetke in bil dvakrat imenovan za najboljšega nogometaša tekme. Zmagovalca do določilo glasovanje, ki se ga bodo udeležili novinarji z vsega sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.