Šport > Nogomet
28 ogledov

Šest klubov si želi 'slovenskega Riberyja'

Nicolas Rajsel Youtube
Nekdanji mladinec slovitega PSG Nicolas Rajsel, ki je vknjižil en nastop za slovensko mlado izbrano vrsto in tudi dosegel gol, je tarča številnih belgijskih klubov.

Nicolas Rajsel je mladinsko kariero prebil pri PSG, v tem času pa so ga tudi poimenovali 'slovenski Ribery'. Kasneje v Franciji ni dobil priložnosti v članski konkurenci, je pa leta 2014 nekaj časa nosil dres Celja. Dvaindvajsetletni napadalec se je rodil v Franciji slovenskemu očetu in francoski materi.

Trenutno igra v drugi belgiski ligi za Royale Union Saint Gilloise (RUSG), po odličnih predstavah pa si ga po zapisih v večih medijih v svoje vrste želi zvabiti kar pet belgiskih in en nizozemski prvoligaš. Rajsel je zatrdil, da se v trenutnem klubu počuti zelo dobro in da je povsem osredotočen na igranje za Union.

"Ne želim si neosredotočenosti. Želim igrati, dosegati zadetke in asistirati soigralcem pri Unionu. V klubu so ambiciozni, tudi moje osebne ambicije so trenutno pri Union Saint Gilloise,” je dejal Rajsel, ki se je z nogometom začel ukvarjati pri petih letih v Permainu. Z desetimi se je preselil h klubu FC Saint Leu La Forêt, od 2005 do 2013 pa je bil član pariškega velikana. Sledila je še epizoda pri Celju, nato pa je okrepil takrat belgijskega tretjeligaša RUSG.

Slovenec je bil najzaslužnejši za preboj kluba iz tretje v drugo ligo, v sezoni 2014/15 je zbral 12 zadetkov in šest asistenc, v tej pa je 14 tekmah dosegel šest golov in podal pri sedmih zadetkih soigralcev. V klubu pričakujejo, da bodo po tej sezoni težko zadržali nogometaša, ki ima sicer sklenjeno pogodbo do leta 2018.

Union Saint Gilloise je trenutno šesti v drugoligaški konkurenci, ima tekmo manj od večine tekmecev. Belgijski nogometni sistem bo sicer pred novo sezono doživel velike spremembe, tako bo v drugi ligi od sedanjih 16 članov ostalo le osem klubov.

Nicolas Antoine Rajsel je doslej odigral tudi eno tekmo za slovensko reprezentanco do 21 let. Marca 2014 je v 90. minuti odločil tekmo s Hrvaško, tekma se je končala z zmago Slovenije z 2:1.

Komentarjev 1
  • becar 18:03 07.december 2015.

    Nekaj tu ne gre skupaj. Slovenski Ribery pri 22 letih, ko je že v t.i. članskih letih igra v 2. belgijski ligi. Se pravi da niti PSGju ni uspelo odkriti novega Riberyja, za mlado reprezentanco samo 1 tekma, nekaj malega ...prikaži več v Celju... Želim vse dobro, vendar se mi zdi članek precej pretiran.