Šport > Nogomet
299 ogledov

Šestoligaš z dvema nemškima reprezentantoma

David Odonkor Epa
Nekdanji član elfa podpisal za nemškega šestoligaša.

Amaterski klub iz Dortmunda TuS Bövinghausen, ki tekmuje v po kakovosti šesti ligi nemškega tekmovalnega sistema, se lahko pohvali s kar dvema nekdanjima članoma nemške članske reprezentance v svojih vrstah. Po Kevinu Grosskreutzu je za klub podpisal tudi David Odonkor, je objavil klub iz Dortmunda, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Pripravljen je za igro takoj in bo v soboto lahko na naši prvi tekmi," so v četrtek pozno zvečer sporočili iz kluba. Odonkor ne bo zgolj prispeval na igrišču, ampak bo pomagal tudi pri trženju ter bo klubu "prinesel vse svoje znanje", pravijo pri Bövinghausnu.

Za klub je pred tem podpisal 33-letni Grosskreutz, ta je bil leta 2014 na seznamu nemške reprezentance, ki je kasneje osvojila naslov na svetovnem prvenstvu, vendar pa Grosskreutz ni nastopil niti na eni tekmi tega turnirja.

Sedemintridesetletni Odonkor je poklicno kariero končal leta 2013, od takrat pa je treniral v nižjih nemških ligah in v drugi turški ligi z Eskisehirsporjem.

Odonkor je bil član elfa na svetovnem prvenstvu leta 2006 in je zaigral kot rezervist na štirih tekmah, proti Poljski je pomagal z asistenco pri golu Oliverja Neuvilla. Skupno je za elf odigral 16 tekem, doma pa je med drugim nosil dres Borussie iz Dortmunda, v tujini pa je igral za Real Betis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice