Šport > Nogomet
3615 ogledov

Sevilla bojkotira tekmo proti Barceloni?

Barcelona:Sevilla
Iz vrst Seville so prišle grožnje, da ne bodo igrali tekme španskega superpokala proti Barceloni.

Drevi je v maroškem Tangiersu na razporedu španski superpokal. Prvič se bo zgodilo, da bo o zmagovalcu odločala zgolj ena tekma.

Nasprotnika bosta Barceloa, kot zmagovalec lige, ter Sevilla, kot finalist pokala (Barcelona je osvojila dvojno krono, tako da je mesto v superpokalu pripadlo drugemu finalistu pokala op. p.). Toda prav lahko se zgodi, da do tekme sploh ne bo prišlo!

Sevilla je namreč zapretila z bojkotom tekme, v primeru da bo Barcelona za dvoboj prijavila več kot tri igralce izven Evropske unije.

Španska nogometna zveza je namreč v soboto objavila, da ne bo omejitve za igralce izven Evropske unije, saj "tekma superpokala ni profesionalna"!?

"V Sevilli smo presenečeni nad izjavo Španske nogometne zveze zgolj 24 ur pred začetkom tekme. V njej pravijo, da se lahko prijavi neomejeno število 'ne-EU' igralcev. A v zadnjem oznanilu vezanem za sezono 2018/19 jasno piše, da je dovoljeno imeti zgolj tri igralce izven EU. Brez izjem," so sporočili iz Seville.

"Naša ekipa odvetnikov pregleduje primer in če bo Barcelona v zapisnik uvrstila več kot tri igralce izven EU, obstaja utemeljena osnova, da se pritožimo zaradi nepravilne postave nasprotnika," so dodali iz Seville. 

Tudi v tekmah španske Primere je dovoljeno imeti zgolj tri igralce brez državljanstva članic EU, toda iz nekega razloga v zvezi mislijo, da to naj ne bi veljalo tudi za superpokal.

Tudi če bo lahko prijavila zgolj tri igralce izven EU, bo v Barcelonini postavi polno tujcev, saj je Philippe Coutinho nedavno prejel portugalsko državljanstvo, evropski potni list pa že dalj časa posedujeta tudi Lionel Messi ter Luis Suarez.

Trojico tujcev bi tako naj sestavljali Arturo Vidal, Malcom ter Arthur. Toda Barcelona je v Maroko s seboj vzela tudi branilca Marlona.

S potezami Španske nogometne zveze se ne strinja niti trener Barcelone Ernesto Valverde: "Kar se tiče izjave, da superpokal ni profesionalna tekma, ne vem kaj bi rekel... Mislim, da so in Sevillini in Barcelonini igralci profesionalci. Glede na to, kakšne težave imamo zdaj z vsemi igralci brez evropskega potnega lista, bi morali to stvar že zdavnaj razrešiti in nam sporočiti odločitev že dosti prej."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice