Šport > Nogomet
31 ogledov

Simeone: "Strah nas je, da bomo izgubili"

atletico real madrid copa del rey finale santiago bernabeu EPA
V petek zvečer se bosta na stadionu Santiago Bernabéu madridska rivala Atlético in Real pomerila v finalu Cope del Rey. Na novinarski konferenci pred tekmo so vtise podali trener, kapetan in najboljši igralec Atlética, medtem ko je za Real, kljub napovedanemu prihodu Joséja Mourinha, spregovoril le Sergio Ramos.

"Igramo proti rivalu, proti kateremu si ne smemo privoščiti napak. So boljši od nas, a v 90 minutah se lahko zgodi veliko," je uvodoma Diego "Cholo" Simeone, trener madridskega Atlética, na novinarski konferenci pred finalom Cope del Rey.

"Mi smo skromna in predana ekipa. Težko se primerjamo z Realom, a smo taki kot večina današnjih ljudi - težko dosegamo uspehe. Imam pa veliko vero v moje igralce. Včasih jih ni dobro preveč motivirati. Obstaja strah, ki ga delim z mojimi igralci - strah, da bomo izgubili finale," je glede psihičnega stanja v moštvu povedal argentinski trener, ki si je s svojimi varovanci v prvenstvu že priboril direkten preboj v Ligo prvakov za prihodnjo sezono, saj bodo Madridčani končali na tretjem mestu.

"Srečanje moramo odigrati v visokem tempu, moramo imeti posest in izkoristiti naša dva napadalca," je še dodal nekdanji strateg Catanie.

Falcao: "Real Madrid je favorit"

Na druženju s sedmo silo je bil ob trenerju tudi prvi adut Atletov Radamel Falcao. "Real Madrid je favorit zaradi svojega večjega proračuna in igralcev, toda to nas ne moti," je sprva dejal Kolumbijec. 

"Nič ne vem o Monacu. Osredotočen sem na Atlético. Kar se govori, me ne skrbi. Če bi upošteval medije, potem sem podpisal že s polovico Evrope: Chelsea, Manchester United, Monaco, Real Madrid ... V vsem tem ni kančka resnice. Že pol leta potem, ko sem prišel v ta klub, so se pojavile špekulacije, da ga bom zapustil. Toda še vedno sem tu," je Falcao odgovoril na vprašanje, ali je to njegova zadnja velika tekma za Atlético.

"Več final kot odigraš, bolj lahko uživaš v njih. Vse kar me zanima, je dobra igra in delovanje v korist ekipe, nato pa bomo videli, kaj se bo zgodilo," je še dodal "El Tigre", ki je sicer zabil v vsakem finalu, v katerem je do sedaj zaigral.

Ramos: "Izgubi se lahko na več različnih načinov"

sergio ramos atletico real madrid copa del rey finale santiago bernabeu | Avtor: EPA EPA
Za Real Madrid je zadnje vtise pred finalom, kjer bomo videli še en "El Madrileño", strnil Sergio Ramos, čeprav je bil napovedan prihod Joséja Mourinha.  

"Če sem tu, sem tu z razlogom. Tudi jaz lahko odgovorim na vaša vprašanja, tako kot trener. Tu smo, da govorimo o nogometu, ne o kontroverznih potezah ali prihodnosti koga od nas. Tu nisem, da bi govoril o Mourinhu, ampak da bi kaj povedal o finalu," je uvodoma dejal Ramos.

"Realno gledano, bi poraz v finalu pomenil neuspeh zaradi izgubljene lovorike, toda v tekmi nogometa je vse mogoče. Ne gre za to, da bi sedaj rešili sezono s to trofejo. Gre za to, da končamo sezono na vrhuncu, z dobrim občutkom. Izgubi se lahko na več načinov. Če bomo izgubili tako, kot smo proti Borussii, to lahko sprejmem. A nočem biti pesimist, tega res nočem širiti," je glede stanja duha v slačilnici Los Blancos razodel branilec iz Seville.

"V finalih ni favoritov. Obe ekipi si zaslužita biti tu. Nasprotnika dobro poznamo, vsakega igralca, in vemo, da bo težko. Po izpadu z Borussio moramo zahtevati več od sebe in osvojiti to lovoriko za navijače," je zaključil nadomestni kapetan Reala.

Varane odpadel, ostali zdravi

Pri Realu bo manjkal poškodovani branilec Raphaël Varane. Zato pa so poškodbe pravočasno zacelili Álvaro Arbeloa, Sergio Ramos, Marcelo in Mesut Özil. Pri Atléticu sta se po nevšečnostih še pravočasno vrnila Mario Suárez in Arda Turan.

Atlético svojih sosedov ni premagal že 14 let, negativni niz traja 25 tekem. Vendar pa velja poudariti, da so Atleti kar osem od devetih pokalnih naslovov osvojili na stadionu Santiago Bernabéu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.