Šport > Nogomet
271 ogledov

Simeunović: "Prehiteli Pop TV in nacionalko"

marko simeunović sportklub Sportklub
Športna televizija Sport Klub je pridobila pravice za predvajanje del tekem nogometne Lige prvakov in Evropske lige, za špansko ligo, hokejsko ligo EBEL, a direktor podjetja IKO MEDIA PRO Marko Simeunović zatrjuje, da na mizo še niso vrgli vseh asov. Za Sport Klub Prime so v pogajanjih z največjimi operaterji.

"Da ima neka športna televizija vse te pravice, je nekaj izjemnega. A nakupi še niso končani. Če pridobimo še nekaj novosti, neke dodatne vsebine, lahko že počasi govorimo o tem, da v Evropi in na svetu težko najdeš takšno televizijo, ki je na takšen način dostopna oziroma ni plačljiva posebej. Govorimo o televiziji, ki gledalcem ponuja skoraj vse, kar zadeva šport," je v pogovoru dejal Marko Simeunović, direktor podjetja IKO MEDIA PRO, d. o. o., ki med drugimi programi oddaja Sport Klub Prime, Sport Klub Slovenija in Sport Klub+.

Sladkorček je nedvomno Liga prvakov. Kako bo izgledala, tudi s spremljevalnim programom?
S startom v Ligo prvakov, ki smo ga naredili, sem izjemno zadovoljen. Od naših gledalcev ni bilo nekih kritik, mislim, da so bili zadovoljni tudi oni. Novost je bila, da smo studio naredili na tujem igrišču, v Zagrebu. Na drugih Mariborovih tekmah tega sicer gotovo ne bo. Dokazali smo, da lahko to stvar izpeljemo v slogu imena Lige prvakov. Tudi mi smo na tej ravni in mislim, da v prihodnosti ne bo težav.

Kakšna je bila gledanost Mariborovih tekem z Dinamom?
Za nas je zrušila vse rekorde. Zgodilo se je po ne vem koliko letih, da je kabelska in satelitska televizija, kot smo mi, in še povrh športna, v tistem terminu prehitela Pop TV in še nacionalno televizijo. O številkah bi težko govoril. Imamo super produkt in tudi gledanost je prava.

Kako bi primerjali gledanost španske in angleške lige?
Prišli smo v obdobje, ko se zaključujejo pogodbe z operaterji. Nekateri jih imajo že zaključene. Tu se pojavlja neka težava, ker je španska liga na novem kanalu SK prime. Večina kabelskih operaterjev ima ta kanal v svojem sistemu. Ga pa nimajo drugi operaterji, največ IP-televizije. Tu se pojavlja velika težava. Dobesedno ne moremo oceniti realne gledanosti. Smo v pogajanjih. Kanal ima svojo vrednost, upam in želim si, da bodo ta pogajanja hitro zaključena, saj nam je pomembno, da gledalci vidijo špansko ligo in EBEL, ki bo na tem kanalu. Primerjati gledanost španske in angleške lige je zato težko. Brez dvoma, Real in Barcelona imata izjemno gledanost. Angleška liga pa ima več močnih klubov, tu so Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal … Sport Klub Prime ni zgolj pri Telemachu in Total TV, ampak pri vseh kabelskih operaterjih, ki jih je v Sloveniji približno 50. Vemo, da jih ima 48 ali 47 Sport Klub Prime. Očitki ali ne – to je stvar operaterjev. Življenje ni zastonj in tudi kanal ne. Vsaka stvar ima svojo vrednost. Kot sem dejal, smo v pogajanjih.

Marko Simeunović je 56-krat oblekel dres z državnim grbom. (Foto: Reuters) | Avtor: Reuters Reuters
Z največjimi ponudniki?
Telekom, Amis, T-2. Pričakujemo pozitiven odgovor. Optimist sem, ker dvomim, da bodo ljudje zadovoljni, če ne bodo gledali Reala in Barcelone, lige EBEL in še kakšne tekme. Navsezadnje je vse v rokah operaterjev, gledalci pa morajo tudi razumeti, da se je treba normalno pogovoriti in dogovoriti o kanalu, ki ima pomembne lige.

Realen čas za dogovor?
Težko je napovedati. Lahko jutri, lahko pa se zavleče nekaj mesecev. Najbolj trpijo gledalci, tega se zavedamo. Ampak kupili smo pravice, na tem kanalu so in to je dejstvo. Vse ostalo je na operaterju.

Ponašate se z lastno šolo komentatorjev …
Imamo najboljše komentatorje, kar jih je možno dobiti, v vsakem športu. Biti komentator je težko in tudi težko jih pridobimo. Imamo šolo zanje, kar je specifika v Sloveniji. Ponosen sem nanjo. Proizvajamo nove in nove komentatorje, ki ne potrkajo kar na vrata in začnejo komentirati. Kar nekaj časa morajo vaditi, da se prvič pojavijo pred mikrofonom.

Komentarjev 4
  • vidralas 22:52 06.september 2012.

    Sport klub se verjetno ne bi tako prijel,če bi direktor imel trdi č.

  • colio 22:17 06.september 2012.

    škoda,da so se osredotočili samo na nogomet in hokej.Pogrešam avto moto šport v živo (predvsem ameriško različico F1 Indy Car ,Nascar,ALMS(American LeMans Series)...;))

  • Klemen Zec 21:05 06.september 2012.

    grozljivo tendeciozna je postala Pop TV, poročil ni za gledat, sploh ko jih vodi Petra Krčmar, zdi se mi, kot bi gledal eno navadno brnjevko.