Šport > Nogomet
759 ogledov

Sin legendarnega Brazilca umrl med igranjem nogometa

Cafu in Danilo Reševalni pas/Twitter
Danilo je bil najstarejši od treh otrok dvakratnega svetovnega prvaka.

Žalostna novica prihaja iz Brazilije. Legendarni desni bočni branilec Cafu je tragično izgubil sina. Pri zgolj 30 letih je namreč preminil Danilo Feliciano de Moraes. Smrt sta potrdili njegovi bivši ekipi Palmeiras in Sao Paulo ter mu preko društvenega omrežja izrazila sožalje.

Po poročanju tamkajšnji medijev naj bi Cafujev najstarejši sin doživel srčni napad, medtem ko je v sredo s prijatelji igral nogomet. Najprej naj bi se pritožil, da se ne počuti dobro, a je vseeno nadaljeval z igro ter se čez deset minut mrtev zrušil na dvorišču Cafujeve hiše v Sao Paulu.

Danila so hitro prepeljali v bolnišnico, a je bilo prepozno. Novico je prvi potrdil Cafujev nekdanji soigralec ter prijatelj Paulo Sergio.

Padec navijača Video Šport Grozljivka! Navijač padel z najvišje tribune ter pristal na 13-letnici

Danilo je bil sicer najstarejši sin morda celo najboljšega desnega bočnega branilca v zgodovini, ki se je na vrh sveta zavihtel kar dvakrat, saj je z brazilsko reprezentanco, za katero je zbral neverjetnih 142 nastopov, osvojil Svetovno prvenstvo leta 1994 ter 2002.

Cafu | Avtor: Epa Epa

S Sao Paulom je osvojil brazilski naslov leta 1991 ter z Zaragozo Pokal pokalnih zmagovalcev leta 1995, nato tudi naslov italijanskega prvaka z Romo leta 2001.

Najlepša leta pa je preživel v Milanu, s katerim je poleg Serie A (2003/04) osvojil tudi Ligo prvakov leta 2007.

Cafu | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.