Šport > Nogomet
235 ogledov

Sin nogometne legende se vrača v zapor

pele EPA
Brazilsko sodišče je zavrnilo pritožbo sina nekdanjega nogometnega superzvezdnika Peleja.

edinho pelejev sin | Avtor: EPA EPA
Sin legendarnega brazilskega nogometaša Peleja, Edson "Edinho" Cholbi do Nascimento, bo moral nazaj v zapor, potem ko je bila njegova pritožba zoper 13-letno kazen zaradi pranja denarja zavrnjena.

Šestinštiridesetletnik se je v petek popoldne predal oblastem na policijski postaji v Sao Paulu, je povedal predstavnik tamkajšnje policije za francosko agencijo AFP.

Eden izmed sedmih otrok Peleja je bil leta 2014 obtožen pranja denarja in preprodaje mamil, za kar je bil obsojen na 33-letno zaporno kazen, ki pa so jo februarja letos znižali. V četrtek je sodišče v najbolj poseljenem mestu Brazilije zavrnilo njegovo pritožbo, njegov odvetnik pa sedaj želi, da o primeru presodi še brazilsko vrhovno sodišče.

Edinha, nekdanjega nogometnega vratarja Santosa, so prvič aretirali leta 2005, ko je bil obtožen na podlagi prisluškovanja.

Njegov oče velja za enega najboljših in vsestranskih nogometašev vseh časov, ki je z brazilsko reprezentanco trikrat osvojil svetovno krono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice