Šport > Nogomet
2324 ogledov

Škandal: zvezdnik v središču afere prirejanja izidov

radamel falcao Print screen Falcao je takole nagovarjal perujske nogometaše.
Reprezentanca bi lahko ostala brez nastopa na SP 2018.

Kolumbija in Peru sta se v zadnjem krogu kvalifikacij za nastop na SP 2018 razšla z neodločenim izidom (1:1). Rezultat je pomenil, da si je Kolumbija zagotovila neposredno uvrstitev na mundial, Peru pa čakajo dodatne kvalifikacije z Novo Zelandijo.

Po tekmi se je na udaru znašel kolumbijski napadalec Radamel Falcao, ki se je v zadnjih minutah srečanja pogovarjal s številnimi nogometaši Peruja.

Nekdanji zvezdnik Atlético Madrida je nasprotni ekipi pojasnjeval, da rezultat odgovarja obema ekipama, zato bi bilo v izdihljajih srečanja nesmiselno pritiskati za zmagoviti zadetek. 

radamel falcao | Avtor: Epa Epa

Olje na ogenj je prilil Perujec Renato Tapia, ki je priznal, da je na zelenici res potekala debata o razpletu tekme. "Osredotočeni smo bili na srečanje, potem pa so v zadnjih minutah k nam pristopili Kolumbijci. Vedeli so za rezultate z drugih tekem. Z igro smo upravljali tako, kot je bilo to potrebno. Pogovarjal sem se s Falcaom in povedal mi je, da gremo vsi naprej," je razkril Tapia.

Največji osmoljenec dogovora med Perujem in Kolumbijo je postala reprezetanca Čila, ki je kvalifikacije sklenila na nehvaležnem šestem mestu in z enakim številom osvojenih točk kot Peru (26). Podpredsednik čilske nogometne zveze Andres Fazio Molina je sicer dejal, da ne bodo vložili pritožbe na Mednarodno nogometno zvezo (Fifa).

"Pričakujejo, da bo Fifa sprožila postopek, medtem ko sami ne bodo spodbujali k preiskavi," je ob poudarku, da so "dokazi več kot očitni", poročala ena od čilskih radijskih postaj.

Pravilnik krovne zveze jasno navaja, da je prepovedan vsakršen poskus vplivanja na potek tekme ali končni rezultat. Če je ekipa spoznana za krivo, ji grozi izključitev iz tekmovanja.

Fifa za zdaj molči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice