Šport > Nogomet
25915 ogledov

Skrivnostno izginotje Josipa Iličića

Josip Iličić Epa
Po poročanju italijanskih medijev se slovenski reprezentant Josip Iličić v letošnji sezoni ne bo več vrnil na zelenice. Njegova odsotnost je še vedno zavita v tančico skrivnosti.

V sredo je v svetovni medijih odjeknila novica, da bo nadapalec Atalante Josip Iličić bržkone izpustil četrtfinalno tekmo lige prvakov v Lizboni, kjer se bo njegova ekipa 12. avgusta pomerila s PSG-jem.

O razlogih za njegovo odsotnost ni bilo povedanega nič konkretnega, prav tako se ne ve, kdaj naj bi se 32-letnik, ki je bil pred izbruhom globalne pandemije koronavirusa v življenjski formi, sploh vrnil na igrišča.

josip iličić Liga prvakov Šport Slab obet za Iličića, trener ni optimističen

Kranjčan je izpustil zadnjih pet krogov italijanskega prvenstva, sprva je manjkal zaradi poškodbe gležnja, nato pa so razlogi za odsotnost postajali vse bolj neoprijemljivi.

Le dan po tem, ko je trener Atalante Gian Piero Gasperini vlekel vzporednice med Iličićem, Paulom Dybalo, Cirom Immobilejem in Romelujem Lukakujem ter ga v isti sapi označil za ključnega igralca njegove ekipe, so na površje privrele nove informacije, da je slovenski napadalni vezist že končal sezono, in to v sila skrivnostnih okoliščinah.

Po poročanju časnika Corriere dello Sport bo Iličić zagotovo izpustil četrtfinale lige prvakov, odsoten pa bo tudi v primeru morebitnega preboja med najboljše štiri ekipe. Za nameček naj bi bil po informacijah omenjenega medija ogrožen celo začetek ligaške sezone 2020/2021. "Zvezdnik Atalante je 11. julija iz neznanih razlogov izginil z radarja," so zapisali pri italijanski različici portala Goal.com.

Italijanski kolegi so prepričani, da Iličićeva odsotnost ni posledica poškodbe, temveč drugih, za zdaj še neznanih težav.

Slovenec je bil v letošnji sezoni eden ključnih mož Atalante. V 34 tekmah je zabil 21 golov in prispeval devet podaj. Dosegel je dva hat-tricka, enega v prvenstvu in enega proti Valencii na povratni tekmi osmine finala lige prvakov, na kateri je zabil štiri gole.

Atalanti se je pridružil leta 2017 iz Fiorentine za 5,5 milijona evrov.

Komentarjev 2
  • Avatar Leon
    Leon 09:25 01.avgust 2020.

    Ne razumem zakaj se toliko ukvarjate z Jojom ? Vse to zgodbe o njegovem otroštvu itd.....komu je to potrebno ? Jojo je športnik kar je vedno dokazal .

  • Ender3 12:30 31.julij 2020.

    Koga briga Iličić, eden od mnogih gubidančičev!

Sorodne novice