Šport > Nogomet
35 ogledov

"Slovenci bodo storili vse, da nas izločijo"

Krasic Brecko Cesar srbija slovenija Reuters
Torkova tekma v kvalifikacijski skupini C za Euro 2102 za Slovenijo sicer ne bo igrala posebne vloge, kar zadeva tekmovalni vidik. Vse prej kot tako pa bo za Srbijo, ki mora zmagati, če želi na drugo mesto.

Srbska nogometna reprezentanca je sicer v predzadnjem kolu kvalifikacijske skupine C remizirala z Italijo, a ji jo je zagodla Estonija, ki je slavila na Severnem Irskem. Drugega izhoda za Dejana Stankovića in družbo ni: treba bo zmagati v torek v Ljudskem vrtu. Kakšne prepotentnosti v srbskih izjavah ni zaslediti. Očitno je kristalno jasno, kako težko bo v osrčju Štajerske.

"Zadovoljen sem z rezultatom, zmage Estoncev pa ne želim komentirati. Mislim, da je tu vse jasno,“ je o regularnosti dvoboja, ki je Slovence dokončno oddaljil od Ukrajine in Poljske naslednje leto, podvomil Miloš Ninković, vezist Dinama iz Kijeva: "Tekma v Mariboru bo pravi test naših sposobnosti. Slovenci se bodo borili, kot da gre za dodatne kvalifikacije, čeprav so izgubili vse upanje. Vse bodo storili, da nas izločijo, mi pa upamo na zmago,“ je kar nekoliko prestrašeno deloval Ninković.

Zvezdnik Birminghama Nikola Žigić je na las podobnega mnenja: "Skušali bomo zmagati v Sloveniji, a menim, da domačim to, da so izgubili možnosti za evropsko prvenstvo, ne pomeni ničesar. Tudi Italijanom tekma z nami ni pomenila nič, videli pa ste, kako so odigrali. Vse je odvisno od nas. Kakor bomo šli v tekmo, tako usodo bomo doživeli.“

Komentarjev 1
  • Zlatko Nemec 18:13 08.oktober 2011.

    slovenci so me jezili od konca svetovnega naprej, na svetovnem so odigrali zadnjo dobro tekmo. vedeli so samo jezike sukat o zmagah, pokazali prav ničesar. privoščim jim da sredi maribora gladko izgubijo. navijam za srbe