Šport > Nogomet
33 ogledov

Z molotovko nad Hrvate

grčija hrvaška
1/8
EPA
Najbolj kontroverzna tekma petkovega programa kvalifikacij za Euro 2012 je bila v Atenah, kjer sta se pomerili Grčija in Hrvaška. Četa Slavena Bilića je izgubila z 0:2 in si znatno zmanjšala možnosti za prvo mesto. Javnost selektorja pribija na križ, navijači pa so v grški prestolnici doživeli pravi pekel na tribunah. Brez pretiravanja!

Grški huligani so napadli hrvaške navijače že pred tekmo in kamenjali njihove avtobuse, neredi pa so se preselili tudi na tekmo. Sodnik Howard Webb jo je moral prekiniti že po nekaj minutah, saj so domači navijači na hrvaško tribuno metali bakle, proti tribuni pa je poletela celo molotovka. Eden od hrvaških navijačev je ostal brez prsta, v neredih na tribunah pa sta bila ranjena dva otroka in nekaj turistov, poroča portal24sata.hr.

 

Združeni grški in srbski huligani?

"Dvajset nas je sedelo v kavarni znotraj stadiona. Ne le da nismo provocirali, ampak nas celo vsaj polovica, skladno z napotki kluba Vedno zvesti na sebi ni nosilo nobenih obeležij," je za index.hr dejal pripadnik hrvaških izseljencev iz Nemčije, član skupine Vedno zvesti. Po njegovih besedah jih je napadlo približno petdeset grških in srbskih huliganov. "Velika večina nas je družinskih ljudi, celo nekaj starejših. Zraven je bilo precej soprog, huliganski napad pa je posebej pretresel mladoletne otroke, natančneje dva 10-letna dečka. Eden se je zatekel v hotelsko sobo v stanju popolnega šoka, drugi pa je dobil rano na glavi, ki jo je povzročil stol. Poleg njiju so bili ranjeni še štirje odrasli, vendar ne resno."

Kako je bil videti napad? "Ob vzklikih 'Srbija!' se je proti nam pognalo okrog 50 grških in srbskih navijačev, ki so nas prej z višjega nadstropja ciljali s stoli. Čuvala sta nas dva policista, ki sta hitro pobegnila. Šele čez nekaj minut je prišlo več policistov, ki so nam dejali 'Pobegnite' in 'Slecite hrvaške drese'. Tedaj so prišli huligani, ki so tepli, kogar so videli, celogrške navijače, ki so ob njih mirno sedeli v kavarni. Rešili smo se tako, da smo pobegnili v nekaj taksijev, se odpeljali v hotel in se na tekmo nismo več vrnili.""

 

Komentarjev 2
  • privat 12:31 20.oktober 2011.

    to se kar prelevi iz fuzbala na versko razliko...ja trofazni so malo preveč...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 12:18 08.oktober 2011.

    Trofazni proti šahistom=katastrofa.Tale fusbal prepovedat,oz.razgrajačem dat take kazni,da jim na misel ne bi več prišla kaka pyzdarija!