Šport > Nogomet
57 ogledov

Slovenci ovira do severnoirskega rekorda

Severna Irska Windsor Park EPA
Slovenska nogometna reprezentanca je na Brdu pri Kranju opravila nov trening pred prijateljsko tekmo s Severno Irsko, ki bo v ponedeljek v Belfastu.

Selektor Srečko Katanec je imel na voljo malce okrnjeno zasedbo, saj sta zaradi viroze in težav s peto manjkala Valter Birsa in Enej Jelenič, v mlado vrsto pa sta se preselila Miha Zajc in Luka Krajnc.

Katanec je na sredini tekmi proti Makedoniji Zajcu namenil veliko minutažo, v Belfastu pa bi ga v osrčju zvezne vrste utegnil zamenjati Benjamin Verbič. Kogar koli bo Katanec poslal na zelenico Windsor Parka, pa bo imel dodaten motiv za prekinitev severnoirskega niza.

30 let star rekord

Severna Irska je namreč na četrtkovi prijateljski tekmi v Walesu, kjer je preizkusila sistema 3-5-2 in 4-5-1, igrala 1:1 in s tem niz neporaženosti podaljšala že na devet tekem. To je izenačenje severnoirskega rekorda, ki ga je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja dvakrat dosegla vrsta pod vodstvom Billyja Binghama.

"Bilo bi briljantno, da bi rekord popravili na Windsor Parku. To bi bilo res posebno, saj igramo pred našimi navijači," je dejal strelec gola proti Walesu Craig Cathcart, sicer nogometaš Watforda.

Selektor Severne Irske Martin O'Neill je bil z videnim na četrtkovi tekmi zadovoljen, njegova ekipa je bila celo blizu zmagi, prvi na prijateljskih tekmah v gosteh po avgustu 2006 in slavju na Finskem. "Bilo bi lepo, da bi zmagali v Cardiffu, a hkrati smo dali priložnost za igro 17 igralcem in preizkusili dva igralna sistema. Za preizkušanje teh ni veliko priložnosti, toda igralci so se na oba dobro prilagodili," je za otoške medije povedal O'Neill.

Težko delo na Euru

Slovenija, ki jo pred nedeljskim odhodom v Belfast v soboto čaka še en dopoldanski trening, bo sicer nov tekmec Severne Irske v sklopu priprav na evropsko prvenstvo v Franciji. Nekdanja izbrana vrsta slovitega Georgea Besta se je prvič v zgodovini prebila na prvenstvo stare celine, tam pa jo v skupini C čakajo težki tekmeci, Nemčija, Poljska in Ukrajina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.