Šport > Nogomet
77 ogledov

Slovenci predstavili nove drese

Dres za tekme v gosteh ljubijankić predstavitev
1/12
Žurnal24 main
Člani slovenske nogometne reprezentance so v Portorožu predstavili novi dizajn dresa za gostujoče tekme.

Slovenska nogometna reprezentanca je na novinarski konferenci pred tekmo s Škotsko v Portorožu predstavila novi dres za tekme v gosteh, ki je naletel na zelo dobre odzive javnosti.

• Modri dresi so po spletu zakrožili že novembra

V središču pozornosti pa je bilo vseeno vprašanje, ali bo prvi napadalec Tim Matavž, ki je po zadnji tekmi nizozemskega prvenstva začutil bolečine v stegenski mišici, vendarle nared za sredino tekmo. Selektor Slaviša Stojanović je povedal: "Matavževo poškodbo še rešujemo. Na igrišču gre vse po željah, težave so z igralskim kadrom. Ljubijankić ima težave z boleznijo, bruhanjem in diarejo. Težko bosta nastopila oba. Precej razmišljam tudi o tem, kateri od igralcev, ki bi zamenjal Matavža in Ljubijankića, če ne bosta nastopila, bi ju lahko ustrezno nadomestil v skoku tako v obrambi kot v napadu."

Na vprašanje o tem, ali bo enajsterico sestavljal tudi glede na minutažo, ki jo imajo njegovi igralci v klubih, je Slave odvrnil: "Preveč igralcev je izven pogona, da bi lahko le po tem kriteriju določil enajsterico. Pripravljam ekipo za ciklus 2014, na prijateljskih tekmah je treba preizkusiti različne možnosti. Lahko pride do poškodb in kartonov. Imeti moramo načrt A in načrt B, septembra pa mora biti slika kristalno jasna."

V vratih bo kdo drug kot nepogrešljivi kapetan Samir Handanović, ki blesti v dresu Udineseja. "Zjutraj smo si malo pogledali Škote, kolikor je dopuščal čas. Igrajo kot tipični 'severnjaki', na drugo žogo in prekinitve. Gojijo podoben stil igre kot Norvežani in Islandci. S 'severnjaki' nimamo pozitivnih izkušenj. Ponavadi smo slabši na tako imenovani drugi žogi, žogi, ki pade iz zraka. V tem moramo napredovati. Spomnim pa se tudi tekme s Škotsko, ko smo igrali 0:0, to je bilo pod vodstvom Braneta Oblaka," je dejal Sarma.

Zagotovo bo svojo priložnost dobil tudi izkušeni Valter Birsa, ki pa za razliko od kolega v vratih v italijanskem prvenstvu ne igra veliko. Pri Genoi mu namreč ne cvetijo rožice: "Ko v klubu ne igraš, manjkata tekmovalna forma in kakšen odstotek samozaupanja. Z željo, motivom in zdaj tudi izkušnjami pa lahko zadevo obrnemo v svoj prid."

Na predstavitev novih dresov so prišli tudi nekateri glasbeniki in skupaj z nogometaši poskrbeli za veselo vzdušje. Tekma se bo v sredo začela ob 20.45.

Komentarjev 2
  • Slodrifter 16:04 28.februar 2012.

    no končno malo lepši dresi. imamo namreč zelo lepe barve zastave, bela, modra, rdeča ... ne pa tisti gay zeleni dresi, od kod jim zelena? to je veliko boljše, čeprav manjka rdeča!!! potrebno bi bilo vključiti vse 3 barve

  • Andrej Kovačič 13:31 28.februar 2012.

    zelooooo všeč ta dres! predvsem barva. Slaviša ti pa se ne sekiraj ker boš odšel po hitrem postopku tak kot si prišel..... upam da čimprej...