Šport > Nogomet
125 ogledov

Slovenci proti Poljakom zgolj za čast

nogomet Slovenija - Poljska Saša Despot
Tekma v Poljaki ne bo imela pravega tekmovalnega naboja.

Slovenska nogometna reprezentanca je že prispela v Varšavo, kjer jo v torek ob 20.45 čaka zadnja tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Tekmec bo Poljska, obračun pa ne bo imel posebnega tekmovalnega naboja, saj so si Poljaki že priigrali Euro 2020, Slovenci pa so ostali brez možnosti zanj.

Izbranci Matjaža Keka in ostala delegacija tokrat niso imeli nobenih težav na poti v glavno mesto Poljske, kjer bodo ob 18. uri opravili še en trening, selektor pa bo zadnja razmišljanja pred tekmo, na kateri si želijo zagotoviti tretje mesto v skupini, predstavil pol ure prej na novinarski konferenci.

Za razliko od sobotne tekme sta na novo v reprezentanci Adam Gnezda Čerin in Nemanja Mitrović, Robert Berić je predčasno zapustil izbrano vrsto zaradi poškodbe, prav tako Amedej Vetrih, Aljaža Strune pa ni med potniki zaradi kartonov.

Slovenija ima po devetih tekmah v skupini G 14 točk, vodilna Poljska pa 22. S slednjo se je doslej merila sedemkrat, od tega je dvakrat zmagala, tudi septembra v teh kvalifikacijah z 2:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.