Šport > Nogomet
141 ogledov

Slovenci v vlogi izrazitega favorita

slovenska nogometna reprezentanca NZS/Twitter
Varovance Matjaža Keka čaka obračun s precej nižje rangirano Moldavijo.

Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 igrala četrto tekmo v letošnji izvedbi lige narodov. V ligi C in skupini 3 bo v Kišinjovu igrala proti Moldaviji. Izbranci Matjaža Keka želijo sedmim dosedanjim točkam dodati še tri.

Haris Vučkić Kosovo Slovenija Liga narodov Liga narodov Šport Iz Prištine s polnim plenom, Oblak ostal nepremagan

Kek sicer pričakuje novo zahtevno tekmo, a tudi novo dobro predstavo svojih izbrancev. "Pozitiven rezultat nagradi delo, ne sme pa te ponesti v nebo. V reprezentanci je prisotno dobro ozračje, tako da verjamem, da fantje ne bodo pozabili na realnost. Mislim, da bodo znali zmago v Prištini uporabiti kot velik motiv za današnjo tekmo," pred obračunom z Moldavijo pravi Kek.

Moldavci bodo v ligi narodov prič igrali doma, saj so tekmo s Kosovom gostili v Italiji. "Pričakujem, da bodo na svojem stadionu nekaj drugega," poudarja Kek glede Moldavije, ki je na dosedanjih treh tekmah zbrala vsega točko. Obenem pa je tudi na lestvici Mednarodne nogometne zveze več kot sto mest za Slovenijo.

Italija U21 Slovenija U21 Odpoved Šport Covid-19 se je razširil med mladimi Slovenci

Domači ne bodo mogli računati na Vaeceslava Posmaca in nogometaša Celja Denisa Marandicija, Kek pa bo v primerjavi s tekmo s Kosovom pogrešal kaznovanega Petra Stojanovića.

Slovenija in Moldavija sta se sicer pomerili že septembra, takrat je zmagala prva z 1:0. Slovenci so sicer dobili tudi preostala medsebojna obračuna z Moldavci.

Tekmo bodo sodili Portugalci Joao Pinheiro, Tiago Jose Pereira Costa in Pedro Ribeiro.

Ljudski vrt NK Maribor Covid-19 Šport Potrjena okužba pri NK Maribor
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.