Šport > Nogomet
221 ogledov

Potrjena okužba pri NK Maribor

Ljudski vrt NK Maribor Profimedia
O pozitivnem izvidu testa na novi koronavirus poročajo tudi iz nogometnega kluba Maribor.

Gre za člana mlade reprezentance Slovenije Aljošo Matka, ki je že v samoosamitvi in glede na to, da ni bil v stiku s soigralci iz kluba, NK Maribor nadaljuje dejavnosti in treninge, je klub zapisal na svoji spletni strani.

"Ob testiranjih naših nogometašev v mladi slovenski reprezentanci so bili prvi testi negativni, med ponovnim testiranjem pred predvidenim dvobojem z Madžarsko pa je med petimi člani s pozitivnim testom tudi igralec NK Maribor, Aljoša Matko," se glasi sporočilo mariborskega kluba.

Šport: "Ljudje, ki so bili cepljeni, se lahko ponovno okužijo, ker ..." - Nogomet koronavirus žoga maska Serie A Šport Pozitivnih 14 od 17 igralcev, okužen tudi Slovenec

"Ker obetavni napadalec ni bil v stiku s klubskimi soigralci, ta izid ne bo vplival na dejavnosti našega moštva, ki v ponedeljek začenja zaključni cikel priprav na sobotni dvoboj z Gorico. Matko je namreč po razkritju rezultatov testiranja v samoizolaciji, prav tako tudi preostali naši udeleženci akcije selekcije U-21 (Jan Mlakar, Luka Koblar in Žan Kolmanič), ki bodo pred priključitvijo klubskim treningom opravili ponovna testiranje," je še zapisal petnajstkratni državni prvak.

Prijateljsko tekmo mladih reprezentanc do 21 let med Slovenijo in Madžarsko, ki je bila na sporedu v torek, 13. oktobra, je Nogometna zveza Slovenija že v nedeljo odpovedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.