Šport > Nogomet
1472 ogledov

Slovencu uspelo nekaj, kar se ni zgodilo že 68 let

Luka Elsner, Le Havre Profimedia
Luka Elsner je kot trener Le Havra nepremagan že 32 tekem.

Le Havre je pod taktirko slovenskega trenerja Luke Elsnerja tik pred tem, da se prvič po letu 2009 vrne v prvoligaško francosko druščino. Štiri kroge pred koncem imajo nogometaši iz Normandije šest točk prednosti pred Bordeauxom, devet pred Metzom, četrta Bastia pa je oddaljena že nedosegljivih 18 točk. V Ligue 1 napredujeta dve ekipi.

Elsnerju je ta konec tedna sicer uspel podvig, saj je v drugoligaški konkurenci nepremagan že 32 tekem. Nazadnje so njegovi izbranci izgubili namreč v drugem krogu, ko jih je z 1:0 premagal Valenciennes, tudi na obračunu konec julija pa je na primer La Havre sprožil 20 strelov na gol tekmeca, domači pa le šest.

Po remiju in porazu v prvih dveh krogih pa je nato Elsnerjeva četa nanizala 19 zmag in 13 remijev ter s tem ponovila dosežek Sedana iz leta 1955, ko je slednji v francoski drugi ligi prav tako zabeležil 32 zaporednih dvobojev brez poraza. Podvig Sedana se je sicer začel v eni in dokončal v drugi sezoni, Le Havru, ki lahko na tekmi pri Annecyju preseže dosedanjo rekordno znamko, pa je to zdaj uspelo le v eni sezoni.

Le Havre lahko tako še šestič v zgodovini kluba postane drugoligaški prvak, trikrat doslej pa je bil že najboljši v državi, a takrat tekmovanje še ni potekalo pod okriljem francoske nogometne zveze. Klub iz Normandije je bil sicer najboljši v letih 1899, 1900 in 1919.

Komentarjev 1
  • Avatar Uroš Fric
    uros8 16:21 09.maj 2023.

    Upam, da se uspešen niz tekem brez poraza nadaljuje še naprej.

Sorodne novice