Šport > Nogomet
1720 ogledov

Slovenec na klopi slovitega in trofejnega kluba

Luka Elsner Epa
Luka Elsner je našel nove delodajalce. Skušal bo oživiti moštvo zvenečega imena.

Slovenski strokovnjak Luka Elsner je novi trener Standarda iz Liègea, je belgijsko moštvo sporočilo na spletni strani.  Devetintridesetletni Elsner je sicer konec januarja podpisal 3,5-letno pogodbo z belgijskim Kortrijkom, zdaj pa se bo preselil v Liège in prevzel vodenje enega tamkajšnjih največjih klubov.

Standard Liège je bil ustanovljen že davnega leta 1898; v belgijskem državnem prvenstvu je naslov osvojil desetkrat, belgijski pokal pa osemkrat.

Samir Handanović Po osmih letih Šport Inter našel zamenjavo za Handanovića

Elsner je sicer s Kortrijkom po desetih kolih belgijskega prvenstva zasedal osmo mesto, ob koncu januarja pa je bilo moštvo ob njegovem prevzemu 15.

Standard je trenutno 12., kar ni zadovoljilo visokih apetitov moštva iz Liègea. V ponedeljek je klubsko vodstvo odpustilo Mbaya Leya, v upanju na boljše rezultate pa je danes angažiralo Elsnerja.

Ta je doslej v Sloveniji vodil Domžale in Olimpijo, v tujini pa ciprski Pafos, v Franciji Amiens ter v Belgiji še Union Saint-Gillois.

Arturo Vidal Video Šport Zvezdnik tako pijan, da ni uspel sesti v avto
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.