Šport > Nogomet
177 ogledov

Slovenski reprezentant se seli k legendarnemu Thierryju Henryju

Aljaž Struna Profimedia
Aljaž Struna se iz Dallasa seli v Montreal.

Čeprav so se za slovenskega branilca Aljaža Struno zanimali na Apeninskem otoku pri zadnjeuvrščeni ekipi ekipi elitne italijanske lige Crotoneju, bo 30-letnik kariero še naprej nadaljeval v severnoameriški ligi MLS. V menjavi igralcev je dosedanji Houston zamenjal za Montreal, poroča uradna stran lige.

Aljaž Struna | Avtor: Profimedia Profimedia

Struna, ki je igral tudi za slovensko reprezentanco, je bil zadnji dve sezoni član ekipe Houston Dynamo, kjer je zbral 46 nastopov. V zadnjih dneh so v Italiji poročali, da se zanj zanima Crotone, a se Primorec seli k ekipi, ki jo vodi legendarni Francoz Thierry Henry.

Struna je doma igral za Koper in Jadran, v Italiji pa za Palermo, Varese in Carpi, leta 2019 pa je za pol milijona evrov prestopil v ZDA. Za slovensko reprezentanco je zbral 21 nastopov, svoj edini zadetek pa je dosegel leta 2019 v Stožicah na tekmi s Poljsko v kvalifikacijah za Euro 2020.

Aljaž Struna | Avtor: Profimedia Profimedia

"Veseli nas, da smo dodali visokega srednjega branilca v naše obrambno jedro. Ima izkušnje tako v MLS kot na mednarodni sceni, saj je nekaj let igral v Italiji," je Strunov prestop komentiral športni direktor Montreala Olivier Renard.

Iz Montreala v Houston pa je odšel napadalec Maxi Urruti, v zadnjih dveh sezonah je na 46 tekmah zbral devet golov in osem podaj. Argentinec je v ligi MLS od leta 2013, pred tem je igral tudi za Toronto, Portland in Dallas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice