Šport > Nogomet
36 ogledov

Slovenski up iz Nemčije v Anglijo?

Jon Gorenc Stanković Katarina Ponjavić
Mladi slovenski reprezentant bi lahko ponovo sodeloval s trenerjem, ki je bdel nad njegovim razvojem.

Član slovenske mlade reprezentance Jon Gorenc Stanković bi lahko v poletnem prestopnem roku zamenjal klub, poroča britanski Examiner.

Zanj je interes pokazal drugoligaš Huddersfield Town, ki ga s klopi vodi David Wagner, ta je s Stankovićem sodeloval v drugi ekipi dortmundske Borussie.

20-letni Gorenc Stanković velja za velikega upa in čeprav je bil že večkrat v kadru prve ekipe, v elitni nemški Bundesligi še ni zaigral.

Wagner je velik oboževalec Slovenca, ki je v enega največjih nemških klubov posojen iz domačih Domžal.

Branilec, ki se dobro znajde tudi v zvezni vrsti, je bil kapetan vseh slovenskih reprezentančnih selekcij od U16 naprej, za selekcijo U21 je na devetih tekmah doslej zabil dva zadetka.

Aktivni na nemškem trgu

Huddersfield je v preteklih tednih že posegel po nemškem trgu, ki ga trener Wagner dobro pozna. Prišli so branilci Christopher Schindler (1860 München), Michael Hefele (Dynamo Dresden) in Chris Löwe (Kaiserslautern) ter napadalec Elias Kachunga (Ingolstadt). 

Na Otok sta se v preteklih letih že prebila dva "otroka" Domžal. Haris Vučkić je pred leti okrepil Newcastle United, vratar Gregor Zabret pa Swansea City.

Glede na plačilno sposobnost angleških ligašev selitve Nemcev v domovino nogometa niso nič presenetljivega.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.