Šport > Nogomet
23 ogledov

Slovo Lazia od Evrope, Juve proslavil naslov z zmago

Marquinho Lazio Hellas Verona Serie A
1/11
EPA
Juventus je 30. državni naslov začel proslavljati že v nedeljo, ko je Roma klonila pri Catanii (4:1), tako da je imela tekma proti Atalanti bolj revialni značaj, a jo je stara dama vseeno dobila (1:0). Lazio je z remijem proti Veroni (3:3) ostal brez resnih možnosti za preboj v Evropo.

Tipična predstava Juventusa je bila dovolj za minimalno domačo zmago proti Atalanti (1:0), s katero so se Torinčani še bolj približali beri stotih točk, potem ko so si tretji zaporedni državni naslov zagotovili že po nedeljskem porazu Rome na Siciliji (4:1). Atalanta je že pred časom rešila vse dvome okrog obstanka v Serie A.

V neatraktivnem prvem polčasu izrazitih priložnosti prešerno razpoloženi gledalci na Juventus Areni niso videli, golu se je še najbolj približal Sebastian Giovinco, ki je z roba kazenskega prostora malce zgrešil vrata Andree Consiglija. V drugem polčasu je stara dama stopila na plin, a v prvi polovici drugega dela je Atalanta brez večjih težav kljubovala naletu domačih. 

Padoin za minimalno zmago

Priložnosti pred vrati gostov so se začele vrstiti v 64. minuti. Pablo Osvaldo je sprožil čez vrata, dve minuti zatem je Consigli lepo ubranil poskus Carlosa Téveza. Hitro je po odbitku zapretil še Paul Pogba, toda vratar moštva iz Bergama se še enkrat več ni dal premagati. Zato pa je bil Consigli brez moči v 72. minuti, ko je z roba kazenskega prostora, s pomočjo vratnice, zadel Simone Padoin

V končnici je Fabio Quagliarella pripravil še eno priložnost za Téveza, Argentinec pa tokrat ni bil natančen in ostalo je pri minimalni zmagi Juventusa, ki je tako hitro prebolel poraz v polfinalu Evropske lige proti Benfici.

Šokantna končnica v Rimu vzela Evropo 

Tako nogometaši Lazia kot Hellas Verone so imeli pred medsebojnim dvobojem še povsem realne možnosti za preboj v Evropsko ligo. Remi na Olimpicu (3:3) je obe ekipi najbrž usodno oddaljil od petouvrščenega Interja.

Ekipa Edyja Reje je dvakrat povedla, a v nobenem primeru ni znala dolgo obdržati vodstva. Po pol ure igre je malce bolj ambiciozno igro Lazia kronal mladi Keita Baldé, toda že sedem minut kasneje je izenačil brazilski vezist Marquinho, sicer nekdanji član Rome. Lazio je bolje začel tudi drugi polčas in v 60. minuti je reprezentant BiH Senad Lulić Rimljane ponovno spravil v prednost. A tudi tokrat so imeli gostje hiter odgovor: Argentinec Juan Iturbe je nadgradil krajšo ofenzivo gostov in zabil v 69. minuti. 

Sumljiv "penal", oboji nezadovoljni

Po izenačenju je lepo priložnost za "Grke" zapravil še Luca Toni, v enem od številnih protinapadov, ki so se vrstili po napadih Lazia, ga je zaustavil vratar Etrit Berisha. Kljub dominaciji Lazia v polju so bili nevarnejši gostje, ki so po kotu v 80. minuti zadeli tudi vratnico. Odločnost se je Veroni obrestovala v 82. minuti, ko je po katastrofalni napaki Ștefana Raduja iz bližine zabil rezervist Rômulo.

V končnici je živce izgubil Lulić in dobil direkten rdeč karton po grobem prekršku nad Iturbejem ter tako najbrž že zaključil prvenstvo. Toni bi dvakrat lahko zapečatil zmago v protinapadu, vendar ni bil dovolj natančen. V 92. minuti pa je domačim na pomoč priskočil sodnik. Miroslav Klose je po dolgi žogi teatralno padel ob Michelangelu Albertazziju in svoji ekipi priskrbel enajstmetrovko, branilcu pa rdeči karton. Vratar Rafael je ubranil poskus Stefana Maurija z bele točke, toda okroglo usnje se je odbilo nazaj k vezistu, ki je domačim priboril precej nepomembno točko. 

Italijanska liga, 36. kolo:

Catania : AS Roma 4:1 (2:1)
Izco (26, 34), Bergessio (55), Barrientos (79); Totti (37)

Chievo Verona : Torino 0:1 (0:0)
Sardo (54/a.g.)
RK: Pellissier (66/Chievo)
Lazarević je bil na klopi, Cesarja (oba Chievo) ni bilo v ekipi, Kurtić (Torino) je odigral celo tekmo.

Genoa : Bologna 0:0
Krhin (Bologna) je igral do 88. minute.

Parma : Sampdoria 2:0 (1:0)
Cassano (8), Schelotto (90)

Udinese : Livorno 5:3 (5:2)
Di Natale (19, 45), Agyemang-Badu (21), Pereyra (34), Silva (44); Paulinho (13, 29), Mesbah (88)
Di Natale (Udinese) je v 18. minuti zapravil enajstmetrovko.

AC Milan : Inter 1:0 (0:0)
De Jong (65)
Birse (Milan) ni bilo v ekipi, Handanović (Inter) je odigral celo tekmo.

Lazio : Hellas Verona 3:3 (1:1)
Keita (30), Lulić (60), Mauri (93); Marquinho (37), Iturbe (69), Rômulo (82)
RK: Lulić (Lazio/86); Albertazzi (Verona/92)

Juventus : Atalanta 1:0 (0:0)
Padoin (72)

Fiorentina : Sassuolo 3:4 (0:3)
Rodriguez (57/11m), Rossi (72), Cuadrado (75); Berardi (23/11m, 33, 42), Sansone (64)

Napoli : Cagliari 3:0 (2:0)
Mertens (33/11m), Pandev (43), Džemaili (57)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.